Federatia Asociatiilor Studentilor in Medicina din Romania (FASMR) si LaborMed Pharma lanseaza Campania de „Daruieste din inima”

BUCURESTI - 28 februarie 2005

Comunicat tip General in Social

Federaţia Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România (FASMR) şi LaborMed Pharma anunţă lansarea campaniei „Dăruieşte din inimă” destinată îmbunătăţirii rezervelor de sânge din centrele de transfuzii.

Federatia Asociatiilor Studentilor in Medicina din Romania (FASMR) si LaborMed Pharma  lanseaza Campania de „Daruieste din inima”

Campania ce va desfăşura în perioada 14 -16 martie este deja la a cincea ediţie. Anul acesta însă, pentru prima dată, „Dăruieşte din inimă” va fi organizată concomitent în 6 centre universitare: Bucureşti, Cluj, Craiova, Timişoara, Sibiu şi Iaşi.
„Dăruieşte din inimă” îşi propune sensibilizarea publicului larg în privinţa donării de sânge şi informarea acestuia cu privire la normele Uniunii Europene referitoare la donarea de sânge fără recompense materiale.
„În următoarea etapă ne gândim totuşi să reducem compensaţiile pe care donatorii le primesc. Cu toţii trebuie să conştientizăm necesitatea şi importanţa donării de sânge. (...) Din păcate, România ocupă ultimele locuri în Europa cu doar 17 donări la 1000 de locuitori”, a declarat prof. dr. Mircea Cinteză, ministrul Sănătăţii.
Pe perioada desfăşurării campaniei (14 -16 martie), între orele 08:30 – 12:30, echipele medicale din centrele locale de transfuzii sangvine vor recolta sânge în spaţii special amenajate, susţinute de voluntari – studenţi la medicină şi membri ai FASMR.
Înfiinţată în 1990, FASMR reprezintă astăzi interesele a peste 10.000 de studenţi. Prin acţiunile pe care le desfăşoară FASMR oferă viitorilor medici o înţelegere a problemelor globale din domeniul sănătăţii, promovând în acelaşi timp implicarea voluntară ca răspuns la nevoile societăţii civile. Din 1995 FASMR este membră cu drepturi depline a IFMSA (International Federation of Medical Students Associations).
Anca Ştefan (FASMR), Coordonator naţional „Dăruieşte din inimă”: „Peste câţiva ani noi, studenţii de acum la medicină, vom lucra în spitale. Ştim cât de importante sunt rezervele de sânge pentru buna desfăşurare a unei intervenţii chirurgicale şi cât de limitată este rezerva naţională de sânge. „Dăruieşte din inimă” este modul prin care dorim să atragem atenţia asupra acestui lucru: încurajându-ne colegii să dea un exemplu şi să doneze precum şi prin voluntariat în această campanie. Ne adresăm în primul rând tinerilor, fiindcă ei sunt direct interesaţi de evoluţia viitoare a mentalităţii societăţii civile şi au schimbarea .”
Xeni-Camelia Dicu, director general LaborMed Pharma: ”Credem că este de datoria noastră este să sprijinim asemenea iniţiative ce pot face diferenţa pentru viaţa multor concetăţeni. Problema donării de sânge este una de interes naţional, iar faptul că anul acesta o astfel de campanie se desfăţoară în 6 oraşe este o mare realizare, şansele ca mesajul ei să se facă auzit fiind considerabil mai mari. Având în vedere normele europene la care va trebui să ne aliniem, norme ce prevăd donarea de sânge ca act totalmente benevol, îi vom susţine şi pe viitor pe reprezentaţii FASMR în demersurile lor de creştere a notorietăţii acestui act.”

Despre McCann Erickson

LaborMed Pharma, producător de medicamente generice, s-a situat la sfârşitul lui 2004 printre primele cinci companii româneşti de profil. Campania este orientată în special spre cercetarea, producţia şi distribuţia de medicamente destinate afecţiunilor cardiovasculare, în acest domeniu fiind al treilea producător prezent pe piaţa românească. Pe lângă efortul de a fi un partener semnificativ al sistemului sanitar, prin medicamente sigure, moderne şi accesibile, LaborMed Pharma s-a implicat constant în acţiuni cu caracter social, prin donarea de medicamente unor fundaţii caritabile, precum şi prin organizarea sau sponorizarea unor campanii de educaţie medicală.
Campania „Daruieşte din inimă” are sprijinul Ministerului Sănătaţii şi al centrelor locale de transfuzii sangvine din Bucureşti, Cluj, Craiova, Timişoara, Sibiu şi Iaşi. Radio 21 este partenerul media al campaniei iar Coca-Cola şi Microsoft sunt sponsori.

Anca Ştefan, Coordonator national „Dăruieşte din inimă”,
telefon: 0788 50 00 48, daruieste.din.inima@gmail.com


Andreea Voicu – Jiquidi, Director de comunicare LaborMed Pharma,
telefon: 212 68 25, Andreea.voicu-jiquidi@labormedpharma.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/mccann-erickson/federatia-asociatiilor-studentilor-in-medicina-din-romania-fasmr-si-labormed-pharma-lanseaza-campania-de-daruieste-din-inima