Konica Minolta deţine locul I în Europa pe piaţa copiatoarelor color

BUCURESTI - 11 aprilie 2005

Comunicat tip General in IT&C

Bucureşti, 07 aprilie 2005 – Rezultatele unui studiu recent al InfoSource asupra pieţei echipamentelor de birou, confirmă faptul că la nivel european, Konica Minolta este liderul pe piaţa copiatoarelor digitale multifunctionale color destinate mediilor office şi professional. Evoluţia ascendentă a companiei a început în 2001, cu lansarea echipamentului color CF1501 câştigator a mai multe titluri la nivel european, astfel că în 2004, Konica Minolta a cunoscut o creştere cu 9% a cotei de piaţă.

Cu 30,6 % din piaţa copiatoarelor color la nivelul întregii Europe, Konica Minolta este în acest moment liderul acestui segment. Mai mult decât atât, în Germania, cu 44%, Konica Minolta are o cota de piaţă dublă, faţă de urmatorul clasat, poziţie similară ocupând şi în Franţa, în timp ce în Anglia, Konica Minolta se află la o distanţă mică de primul clasat.

In Romania, Konica Minolta a deţinut din 2001, unul din primele două locuri pe piaţa echipamentelor color (copiatoare şi imprimante laser color), iar în 2002, datorită unei strategii de marketing foarte agresive, compania a înregistrat recordul absolut cu 62% cotă de piaţă la copiatoare color şi de asemenea locul I la imprimante laser color. Comparativ cu anul precedent, în 2004 vânzările au cunoscut o creştere a numărului de copiatoare color cu 76%, exprimată într-o creştere cu 6% a cotei de piaţă, până la valoarea de 32%.

Akio Kitani, Preşedintele Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH, afirmă că: “Suntem încântaţi să constatăm că rezultatele studiului Infosource ne confirmă faptul că am ales strategia cea mai bună de promovare pe piaţa copiatoarelor color. Incurajaţi de aceste date, ne vom focusa atenţia în continuare pe întărirea acestei poziţii şi dezvoltarea portofoliului de produse de acest gen. In acest moment oferim soluţii digitale color atât pentru mediul office, cât şi professional, cu echipamente având viteze cuprinse între 22 şi 51 ppm color.”

Evoluţia pieţei indică faptul că datorită beneficiilor oferite, echipamentele color nu mai sunt utilizate doar de marile companii, departamentele de marketing sau companiile din domeniul DTP, pre-press sau creative. Konica Minolta îşi propune ca prin promovarea şi dezvoltarea acestora să atingă un segment cât mai mare de utilizatori şi în acest sens primul pas făcut a fost crearea unui nou brand de echipamente digitale color şi monocrom: bizhub.
Primul echipament din această serie lansat în 2004, bizhub C350, s-a bucurat de un larg succes în rândul utilizatorilor din mediul office, câstigând astfel titlul “Readers' Choice Gold Award for Colour Reliability" decernat de BERTL.


Despre Infosource
InfoSource S.A. este o companie de origine elveţiană, privată, care are ca obiect de activitate realizarea de studii de piaţă în 32 de ţări. Infiinţată în 1985, şi-a propus de la început să furnizeze informaţii realiste asupra pieţei, pe baza unor metode de studiu speciale, şi s-a dezvoltat ulterior în sensul realizării de studii în special în domeniul echipamentelor de birou şi industriei telecomunicaţiilor.

Despre McCann Erickson

Konica Minolta Business Solutions România a fost înfiinţată la 1 octombrie 2003, pe structurile companiei Minolta România, ca urmare a fuziunii dintre Minolta Co. şi Konica Corporation iniţiată în ianuarie 2003 şi finalizată în octombrie 2003 prin înfiinţarea noii companii Konica Minolta Holdings, Inc. Konica Minolta Business Solutions România a păstrat structurile şi canalele de vânzări ale Minolta România, beneficiind de experienţa de peste 10 de existenţă pe piaţa românească şi o reţea de distribuţie de peste 200 de parteneri. Rezultatele provizorii ale anului 2004, plaseaza Konica Minolta in topul furnizorilor de echipamente de birou din Romania, unde detine pe majoritatea segmentelor de piata unul din primele 3 locuri. Konica Minolta Business Solutions România distribuie şi asigură servicii pentru copiatoare, faxuri, imprimante, echipamente multifuncţionale şi oferă soluţii complete de management al documentelor.

Pentru informaţii detaliate despre Konica Minolta:
Viorica Mocanu
Marketing Manager
Tel.: +40 21 332 5090
marketing@konicaminolta.ro
Termenii şi numele produselor pot fi mărci înregistrate ale deţinătorilor acestora.
Imagini ale produselor sunt disponibile la adresa: www.konicaminolta-images.com

Viorica Mocanu
Marketing Manager
Tel.: +40 21 332 5090

marketing@konicaminolta.ro