Noul controller EMPERON va propulsa imprimanta Konica Minolta magicolor 5450 în topul preferinţelor

BUCURESTI - 29 martie 2005

Comunicat tip General in IT&C

Bucureşti, 21 martie 2005 – Konica Minolta Business Solutions România lansează noua imprimantă laser color magicolor® 5450. Proiectată pentru a fi utilizată în mediile office şi profesional, noua imprimantă foloseşte ambele tipuri de limbaje de printare: PCL 6 si PostScript 3, dar şi cele mai noi tehnologii care garantează printarea textelor şi imaginilor la cea mai înaltă calitate. Conectivitatea în reţea şi puterea mare de procesare sunt printre principalele sale atuuri, puse în evidenţă şi de viteza de printare remarcabilă, de 25 pag/min color sau monocrom.

Magicolor 5450 foloseşte toate tehnologiile care-i permit printarea din aproape toate aplicaţiile existente, inclusiv din DOS si SAP, Linux, Mac si chiar Citrix® Metaframe®, aspect deloc de neglijat având în vedere ca anumite aplicaţii sau sisteme de operare nu permit folosirea oricărui tip de imprimantă.

Viorica Mocanu, Marketing Manager Konica Minolta Business Solutions România, afirmă: “Magicolor 5450 este imprimanta care va completa portofoliul de echipamente high-end al companiei noastre şi în acelaşi timp va fi produsul destinat unei nişe de piaţă pentru care oferta producătorilor consacraţi nu era foarte variată până în acest moment. Imprimanta va satisface cele mai exigente cerinţe ale utilizatorilor, de la culoare şi viteză, la putere de procesare şi fiabilitate.”

Cu un procesor G4 de 667 MHz, o placă de reţea Gigabit şi memorie internă de 256 MB, magicolor 5450 este o adevarată staţie grafică. Timpul de răspuns la job-urile curente este de până la 14 secunde, iar pentru utilizatorii care doresc o conectare locală, portul USB 2.0 va raspunde rapid şi eficient cerinţelor acestora.

La capitolul fiabilitate, magicolor 5450 va impresiona administratorii de reţele, deoarece va putea înlocui cu succes multe din imprimantele mici, monocrom sau cu inkjet şi va procesa rapid job-urile venite de la mai mulţi utilizatori, crescând astfel productivitatea şi calitatea producerii documentelor monocrom şi color specifice mediilor office.

Calitatea
Calitatea imprimantelor din seria 5400 a fost dovedită de nenumărate ori, dar magicolor 5450 va surclasa toate modele precedente, datorită înglobării celor mai inovative tehnologii Konica Minolta. Folosirea tonerului polimerizat a plasat deseori imprimantele Konica Minolta în topul clasamentelor, dar magicolor 5450 ofera mult mai mult: cel mai nou model de controller de printare, EMPERON, permite obţinerea unei calităţi deosebite la viteze de lucru foarte mari, de până la 25 pag/min.
EMPERON este controllerul de care era nevoie, pentru că prin folosirea limbajelor de printare PostScript 3 şi PCL 6 să se poată obţine o calitate deosebită, lucru care până acum era posibil doar la viteze reduse de printare.

Photo ART™ Contone
Rezoluţia imprimantei magicolor 5450 este de 600x600x4 dpi, semnificaţia cifrei 4 fiind folosirea tehnologiei tonurilor continue (contone). Deşi tehnologia clasică a imprimantelor cu inkjet şi laser este cea halftone, Konica Minolta a optat pentru folosirea unei tehnologii considerată până acum elitistă, Photo ART™ contone, pentru a obţine imagini color mult mai detaliate şi cu gradienţi de culoare mult mai buni. Rezultatul combinării celor mai bune tehnologii de procesare şi creare a imaginilor nu poate fi decât unul singur: cea mai bună calitatea a unui print color.
Optimizările
O altă tehnologie revolutionară, eAIDC, introdusă şi verificată deja pe o altă imprimantă lansată recent (magicolor 2430DL), are rolul de a controla automat densitatea imaginii şi de a permite atât printarea cu acurateţe a liniilor foarte subţiri şi realizarea gradaţiilor fine de culoare, cât şi corelarea parametrilor de lucru pentru o utilizare intensivă pe termen lung. Acest aspect este deosebit de important, datorită faptului că uzura cilindrilor şi consumul de toner influenţează în mod normal calitatea imaginilor, iar parametrii acestora trebuie ajustaţi rapid în mod automat, fără a fi necesară intervenţia utilizatorului. Magicolor 5450 efectuează automat o serie de teste, chiar în timpul lucrului, acestea având rolul de a menţine parametrii de lucru în limitele impuse de fabrica pentru a evita pierderile de calitate şi variaţiile de culoare.

Accesibilitatea
Pentru confortul utilizatorilor, magicolor 5450 are înglobat un display iluminat care oferă o vizibilitate perfectă în orice condiţii şi un indicator de nivel pentru hârtia din tavă. Accesul la consumabile se face rapid prin partea frontală, facilitând astfel schimbul celor 4 unităţi de imagine şi al cartuşului de toner reciclat.

Fiabilitatea
Fiind destinată profesioniştilor, magicolor 5450 le oferă acestora posibilitatea de a printa pe suporturi foarte variate, de la hârtie normală la hârtie de lux şi lucioasă de până la 210 g/mp, plicuri şi etichete sau medii transparente. Acestea sunt beneficii reale şi pentru utilizatorii din mediile office, deoarece aceştia vor putea să realizeze o gamă foarte variată de documente, fără costuri suplimentare destinate agenţiilor sau tipografiilor.
Imprimanta poate fi alimentată prin folosirea casetelor opţionale cu până la 1600 coli care pot fi controlate separat, iar pentru a avea un beneficiu real, se poate monta şi unitatea duplex, care va permite realizarea documentelor faţă-verso.

PictBridge*
Definit ca standard mondial pentru conectarea camerelor foto direct la imprimantă, PictBridge-ul a devenit din acest an un standard prezent şi la imprimantele laser color. Magicolor 5450 nu face excepţie, deoarece este una din puţinele imprimante cu funcţii complete pentru orice utilizator, conectarea între acest echipament şi aparatul foto digital realizându-se rapid, simplu şi oferind câteva funcţii elementare pentru printarea fotografiilor.

Managementul imprimantei
Destinată şi mediilor office cu reţele de utilizatori, imprimanta Konica Minolta permite administratorului de reţea să realizeze setări de la distanţă şi să restricţioneze accesul la acestea.

Preţul şi disponibilitatea
Imprimanta va fi disponibilă din aprilie 2005 şi va beneficia de un raport calitate/preţ excepţional. Imprimanta va fi livrată cu set complet de consumabile pre-instalate pentru a fi gata de utilizare. Ulterior consumabilele vor putea fi înlocuite cu altele noi în funcţie de necesităţi, fiind disponibile cartuşe cu durata de viaţa de până la 6000 pag* sau cu durata extinsă la 12.000 pag*.Despre McCann Erickson

Konica Minolta Business Solutions România a fost înfiinţată la 1 octombrie 2003, pe structurile companiei Minolta România, ca urmare a fuziunii dintre Minolta Co. şi Konica Corporation iniţiată în ianuarie 2003 şi finalizată în octombrie 2003 prin înfiinţarea noii companii Konica Minolta Holdings, Inc. Konica Minolta Business Solutions România a păstrat structurile şi canalele de vânzări ale Minolta România, beneficiind de experienţa de peste 10 de existenţă pe piaţa românească şi o reţea de distribuţie de peste 200 de parteneri. Noua companie îşi propune pentru anul 2004 întărirea poziţiei de lider pe segmentul echipamentelor laser color şi câştigarea unei cote de piaţă suplimentară pe segmentul echipamentelor digitale alb-negru. Konica Minolta Business Solutions România distribuie şi asigură servicii pentru copiatoare, faxuri, imprimante, echipamente multifuncţionale şi oferă soluţii complete de management al documentelor.
Pentru informaţii detaliate despre Konica Minolta:
Viorica Mocanu
Marketing Manager

marketing@konicaminolta.ro