Universal McCann intra in “Crema” pietei internationale de media

BUCURESTI - 22 februarie 2007

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Campania de lansare a Vodafone in Romania, derulata de Universal McCann, agentia de Media a grupului McCann WorldGroup, se regaseste in numarul curent al publicatiei Cream Magazine, o revista de referinta, la nivel mondial, pentru creativitate si inovatie in industria de media.
Aceeasi campanie va intra si intr-unul din numerele urmatoare ale publicatiei Campaign UK, cea mai reprezentativa sursa de stiri din industria publicitatii si comunicarii din Europa.

In perioada Aprilie-Mai 2006, peste 60 de specialisti din grupul McCann Erickson Romania au derulat cea mai complexa campanie de lansare de pe plaiurile mioritice, pentru brandul de telefonie mobila Vodafone.

“Provocarea a fost sa generam un awareness puternic fata de brandul nou lansat si sa implementam perceptia ca cel mai puternic brand international e acum si in Romania” spune Mihai Trandafir, Director General Universal McCann.

Evenimentul a fost comunicat pe durata saptamanii dinaintea lansarii, prin spoturi TV & Radio, Presa, si Internet.
In noaptea lansarii, mai multe cladiri au fost iluminate in rosu si mai mult de 1000 de panouri publicitare au fost decorate in culorile Vodafone. In premiera pentru Romania, cele mai importante 8 ziare nationale au avut slogan-ul campaniei pe prima pagina, si credo-ul pe urmatoarea. Pana si prezentatorii de stiri ai principalelor televiziuni erau imbracati in rosu, culoarea reprezentativa a brandului Vodafone.
De asemenea, pe Internet, au fost postate bannere pe 21 dintre cele mai accesate site-uri romanesti, aducand 400.000 de vizite numai in prima zi.

La spectacolul din Piata Revolutiei au participat peste 10.000 de oameni, care au avut parte de concertul unor DJ-i ai sferei muzicale internationale, dar si de un spectacol cu lasere regizat de TARM (cei care s-au ocupat si de evenimentul de inaugurare al Jocurilor Olimpice de la Atena din 2004).

Despre McCann Erickson

Cream Magazine este publicata de 4 ori pe an, si este prima revista din lume care si-a propus sa exploreze industria de Media, colectionand cele mai bune idei si executii. Este distribuita in 49 de tari si cuprinde articole si stiri internationale, si o colectie a celor mai bune 36 de studii de caz pe creativitate in Media.
Adela Nicoara
adela_nicoara@mccann.ro