Seria de evenimente ECOEMERGE a demarat la Satu Mare

BUCURESTI - 15 aprilie 2011

Comunicat tip General in Administratie Publica, Afaceri

Ministerul Mediului si Padurilor a organizat in perioada 11 – 13 aprilie la Satu Mare primul eveniment din seria de cursuri GREEN PROCURA, parte a proiectului ECOEMERGE. Cursurile au avut loc pe tema „Criterii ecologice pentru servicii de alimentatie si catering” in domeniul achizitiilor publice si au fost sustinute de catre experti autorizati CNFPA.

Prin proiectul ECOEMERGE, Ministerul Mediului si Padurilor isi asuma rolul de catalizator in reorientarea economiei catre eco-eficienta, catre modele durabile de productie si consum. Proiectul are o valoare de 1.919.038 euro, beneficiind in proportie de 85% de finantarea Guvernului norvegian, prin Programul Norvegian pentru Crestere Economica si Dezvoltare Durabila in Romania, si 15% cofinantare nationala, asigurata prin bugetele Ministerului Mediului si Padurilor, Unitatii Executive pentru Finantarea Invatamantului Superior, Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii si Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti. Proiectul urmareste imbunatatirea conditiilor pentru eco-inovare in Romania, beneficiind de experienta Norvegiei si facilitand astfel transferul de cunostinte si bune practici. Evenimentele organizate in cadrul acestui proiect vor facilita crearea unei retele nationale care sa sprijine achizitiile ecologice si sa promoveze bunele practici in domeniul eco-tehnologiilor.  In acest context, Ministerul Mediului si Padurilor organizeaza in perioada aprilie-mai 2011, la nivelul fiecarei regiuni de dezvoltare  seria de cursuri regionale ECOEMERGE in domeniul achizitiilor publice ecologice, cu o durata de trei zile. Cursurile se adreseaza atat autoritatilor contractante, cat si operatorilor economici potential participanti la procedurile de atribuire organizate de institutiile publice si au loc in paralel pentru cele doua grupuri tinta, in aceeasi locatie. In ultima zi de curs, participantii sunt reuniti, pentru  a dezbate temele comune si a contribui la realizarea unor specificatii-model pentru urmatoarele categorii de produse si servicii care fac adesea obiectul procedurilor de atribuire derulate de autoritati. Expertii care sustin aceste instruiri sunt autorizati CNFPA, participarea finalizandu-se cu o diploma avizata de directorul general al Directiei Generale Achizitii Publice si Administrativ din cadrul Ministerului Mediului si Padurilor.

Pentru mai multe informatii despre evenimentele din cadrul proiectului ECOEMERGE sau despre temele discutate, va rugam contactati: Dna. Georgeta Terciu – Director, Directia de Comunicare - Telefon: 021- 316 02 15 Int. 1478 - Mobil: 0754 231 016