Strategie de Promovare Turistică pentru Comuna Eşelniţa

Eselnita - 14 aprilie 2014

Comunicat tip Administrativ / Management in Administratie Publica, Media / Publicitate, Turism

Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Eşelniţa, în calitate de beneficiar al proiectului „Clisura Dunării - Eşelniţa, obiective cu un potenţial turistic neexploatat la adevărata valoare. Promovarea obiectivelor turistice unice la nivel European prin metode de marketing specific şi promovarea turistică vizând creşterea cu 25% a numărului de vizitatori şi dezvoltarea turismului local şi regional”, realizează o serie de materiale de informare turistică în cadrul campaniei de promovare EŞELNIŢA, PERLA DUNĂRII sub sloganul „Descoperă natura, retrăieşte istoria!”.

Strategie de Promovare Turistică pentru Comuna Eşelniţa

Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Eşelniţa, în calitate de beneficiar al proiectului „Clisura Dunării - Eşelniţa, obiective cu un potenţial turistic neexploatat la adevărata valoare. Promovarea obiectivelor turistice unice la nivel European prin metode de marketing specific şi promovarea turistică vizând  creşterea  cu  25%  a  numărului  de  vizitatori şi  dezvoltarea  turismului  local  şi  regional”, realizează  o serie  de  materiale  de  informare  turistică  în  cadrul campaniei  de  promovare EŞELNIŢA, PERLA DUNĂRII sub sloganul „Descoperă natura, retrăieşte istoria!”.

Pentru a ajunge mai aproape de potenţialii turişti, Primăria Eşelniţa, cu finanţare europeană, va realiza un ghid complet de turism al zonei, pliante cu informaţii sintetizate, o monografie a Comunei Eşelniţa, o sesiune de fotografiere a obiectivelor turistice din zona Clisura Dunării şi un spot video de prezentare a principalelor atracţii ale acestei zone. De asemenea, pentru a reuşi ca aceste informaţii să ajungă la cât mai multă lume, toate materialele vor fi disponibile pe suport DVD şi vor fi traduse în patru limbi de circulaţie internaţională - engleză, germană, franceză şi italiană.

Mediul online are o imensă forţă de răspândire a informaţiei, motiv pentru care obiectivele culturale    i turistice din zonă vor fi promovate şi printr-o amplă campanie de promovare de web bannere plasate în mediul online, după o strategie media gândită să ţintească un public cât mai larg.

Printre cele mai admirate obiective turistice din zonă se numără Statuia lui Decebal, Tabula Traiana, Rezervaţia Naturală „Cazanele Dunării”, Valea Râului Mraconia, Mânăstirea Mraconia, Peştera Ponicova, Ruinele zidurilor mănăstirii Mracunea, Muzeul Parohial Eşelniţa, Muzeul etnografic Doina şi Teodor Grigore etc.

Potenţialul turistic al zonei Clisura Dunării este o mină de aur care poate creşte semnificativ nivelul economic al întregii zone. Aici există deja unităţi de cazare moderne, iar infrastructura de cazare continuă să se extindă. De asemenea, există modalităţi inedite de petrecere a timpului liber pentru toate vârstele. De la trasee în natura salbatică ce aşteaptă să fie descoperită şi practicarea sporturilor nautice, până la plimbări  la  pas  sau  cu ambarcaţiuni  de  agrement  pe  apă  pentru  a  descoperi amprenta  istoriei  şi spiritualităţii locului.

Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Eşelniţa este beneficiar în cadrul proiectului nr. 22944, intitulat „Clisura Dunării - Eşelniţa, obiective cu un potenţial turistic neexploatat la adevărata valoare.  Promovarea obiectivelor turistice  unice  la  nivel  european  prin  metode  de  marketing specific şi promovarea turistică vizând creşterea cu 25% a numărului de vizitatori şi dezvoltarea turismului local şi regional”, semnat la data de 25.07.2011. Autoritate de Management în cadrul proiectului este Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, iar Organism Intermediar este   Autoritatea   Naţională   pentru   Turism   prin   Direcţia Gestionare   Fonduri Comunitare pentru Turism. Valoarea totala a proiectului este de 1019280,00 lei, din care valoarea eligibilă a proiectului este de 812000,00 lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă este de 795760,00 lei.

Contact

UNITATEA ADMINISTRATIV-TERITORIALĂ EŞELNIŢA Str. TEILOR, Nr. 542

Eşelniţa, Judeţul Mehedinţi

Tel : 0252 365 070

Fax: 0252 365 143

e-mail: cleselnita@sejmh.ro

REPREZENTANT LEGAL: CIURU IOAN

 

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.