ASIGURAREA PRIVATA DE SANATATE - CEL MAI DORIT BENEFICU

BUCURESTI - 5 august 2008

Comunicat tip General in Afaceri

Un sfert dintre angajatii din Bucuresti (24,5%) si mai mult de 20% dintre cei din orasele mari (peste 100.000 locuitori) declara ca ar dori ca printre beneficiile pe care le primesc de la angajator sa se numere in primul rand asigurarea privata de sanatate, arata un nou studiu co-branded, ASIBUS 2008, lansat de MEDNET si Media XPRIMM. Studiul a fost realizat de MEDNET Marketing Research Center in perioada 05 – 26 iunie. Metoda utilizata pentru culegerea datelor a fost CATI (Computer Assisted Telephone Interviews).

Asigurarea privata de sanatate a luat astfel locul pensiei private, care a fost indicata anul trecut, in cadrul studiului ASIBUS 2007, drept cel mai dorit beneficiu extrasalarial.

In ceea ce priveste principala sursa de informare asupra ofertelor companiilor de asigurare, exista mici diferente intre Bucuresti si provincie. Pe primul loc in topul surselor de informare se afla televiziunea – care inregistreaza 28,2% printre bucuresteni si putin peste 25% in provincie.

In privinta celei de-a doua surse de informare, optiunile difera in mod clar, 21,1% dintre bucuresteni alegand internetul, in timp ce respondentii din provincie afla astfel de informatii in urma discutiilor cu prietenii, colegii etc. (18,6%).

Rezultatele acestui studiu sunt utile tuturor companiilor care activeaza in sectorul medical si cel al asigurarilor precum si altor institutii, firme, organizatii sau reprezentanti media care doresc sa cunoasca evolutia acestui sector (firme de consultanta, audit, fonduri de investitii).


Despre Media XPRIMM

Incepand cu luna mai a acestui an, Media XPRIMM si MEDNET pun la dispozitia companiilor de asigurari, brokeraj si de administrare a fondurilor private de pensii studii de piata care ilustreaza tendintele din aceste domenii.
Oana NECULA Camelia VILAU
Media XPRIMM MEDNET
0755 015 510 0740 076 027


oana.necula@mxp.ro; camelia.vilau@romednet.com