Conferinta Nationala a Asigurarilor Auto

Locul desfasurarii: Palatul Parlamentului

Organizator: Media XPRIMM

Anul 2010 reprezinta anul in care criza financiara s-a acutizat, aducand noi provocari pentru piata asigurarilor auto din Romania. Piata asigurarilor auto care reprezinta peste 60% din subscrieri, a fost si este inca un segment neprofitabil. Tocmai de aici deriva si amenintarea principala si anume, influenta puternica pe care industria auto o exercita asupra segmentului asigurarilor non-life.

Astfel, pe de o parte, vanzarile de masini noi au revenit la nivelul celor din 2003, afectand new-business-ul si obtinerea de lichiditati. Pe de cealalta parte, specialistii estimeaza ca pierderile suferite de companiile de asigurari doar din segmentul RCA s-au situat la peste 150 mil. EUR la finele lui 2009. Anul 2010 a marcat, totodata, si implementarea sistemului Bonus-Malus, precum si emiterea politelor RCA in format electronic, modificari legislative ce au drept scop un mai bun control asupra segmentului RCA.

De asemenea, un aspect ingrijorator care ar putea duce la cresterea despagubirilor in viitor, este dat si de majorarea volumului daunelor nepatrimoniale platite de companiile de profil.

Prin urmare, Conferinta Nationala a Asigurarilor Auto va fi cadrul in care specialistii din domeniu vor dezbate liniile de dezvoltare si solutiile optime pentru a face fata unei perioade economice nefaste, dar si directiile de rentabilizare a pietei de profil.

Pentru informatii suplimentare si inscrieri:
Georgiana OPREA, Event Coordinator
Mobil: 0752.111.411
Telefon: 021 252 4671 / 2
Fax: 021 252 4673
E-mail: georgiana.oprea@mxp.ro

Pentru promovarea imaginii companiei dumneavoastra:
Alexandru D. CIUNCAN, Business Development Director
Mobil: 0752.111.400
Telefon: 021 252 4671 / 2
Fax: 021 252 4673
E-mail: alexandru.ciuncan@mxp.ro

Despre MEDIA XPRIMM

Media XPRIMM a demarat in urma cu mai bine de un an o ampla campanie de informare a populatiei cu privire la conceptul de asigurare.
Prima componenta a acestei campanii a reprezentat-o un portal dedicat conducatorilor auto - www.constatulamiabil.ro, web-site dedicat informarii publicului cu privire la aspecte practice derivate din implementarea constatarii amiabile.

Ca urmare fireasca, la inceputul lunii septembrie 2009 a fost lansat www.asigurarealocuintelor.ro , premiera in domeniul informarii si educarii publicului larg asupra importantei, rolului dar si asupra problemelor specifice asigurarilor de locuinte.

A urmat www.asigurareamasinilor.ro, care a devenit repede una dintre principalele surse de informare pentru conducatorii auto din Romania.
Prin www.asigurariledeviata.ro, Media XPRIMM lanseaza cel mai nou produs al sau, dedicat publicului larg, si conceput ca o platforma de promovare si sustinere a asigurarilor de viata.

Despre Media XPRIMM
Media XPRIMM si-a asumat inca de la infiintare rolul de companie de relatii publice a pietei asigurarilor. In cei peste 12 ani de activitate, compania si-a diversificat activitatea si in domeniul pensiilor private.
Astfel, Media XPRIMM se pozitioneaza drept cel mai important vector de comunicare in si dinspre industriile asigurarilor si pensiilor private din Romania. Mai multe detalii despre compania, produsele si serviciile noastre sunt accesibile pe www.xprimm.ro.

Participare: Intrare libera