Saptamana Financiara la 100 de numere

BUCURESTI - 8 martie 2007

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Revista „Săptămâna Financiară” a sărbătorit, pe 7 martie 2007, doi ani de prezenţă pe piaţă şi ediţia cu numărul 100. Deşi este ultima publicaţie cu profil economic apărută în peisajul media, „Săptămâna Financiară” şi-a câştigat un binemeritat loc în elita presei economice româneşti, fiind singura publicaţie de business care a înregistrat o creştere a numărului de cititori, potrivit ultimului val al Studiului Naţional de Audienţă Focus, ajungând în prezent la 230.000 de cititori pe ediţie.

Saptamana Financiara la 100 de numere

La evenimentul aniversar, desfăşurat la World Trade Plaza, care a reunit oameni de afaceri, politicieni, personalităţi ale mediului financiar-bancar, jurnalişti, premierul Călin Popescu-Tăriceanu a apreciat evoluţia presei economice din România, subliniind convingerea sa că aceasta trebuie să continue să ofere cititorilor informaţii şi analize de calitate, chiar dacă publicul acestui gen jurnalistic nu este unul foarte numeros. Prim-ministrul a felicitat revista „Săptămâna Financiară” pentru doi ani de jurnalism profesionist.

Printre participanţi s-au numărat Bogdan Olteanu - Preşedintele Camerei Deputaţilor, Victor Ponta - Vicepreşedinte PSD, Iulian Iancu - Preşedintele Comisiei pentru industrii şi servicii a Camerei Deputaţilor, Gabriela Anghelache - Preşedintele CNVM, Constantin Boştină - Preşedintele AGA al Bursei Române de Mărfuri, Radu Graţian Gheţea - Preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor, Prim-vicepreşedinte Alpha Bank, Mihai Bogza - Preşedinte Bancpost, Marinel Burduja - vicepreşedinte Raiffeisen Bank, Mişu Negriţoiu - Executive Director Corporate Financial Services & Investment al ING, Dan Pascariu - Director General HVB Ţiriac, Maria Ţoghină - Preşedintele Societăţii Naţionale de Radiodifuziune, precum şi numeroşi manageri ai unor importante companii private. Toţi cei prezenţi au felicitat echipa “Săptămânii Financiare” pentru profesionalismul dovedit în cei doi ani de activitate şi conducerea publicaţiei, alcătuită din Gabriela Vrânceanu Firea - director editorial şi Mihai Craiu - director general, pentru tenacitatea cu care au reuşit să impună revista pe o piaţă atât de aglomerată.

În cadrul evenimentului s-a desfăşurat şi Gala premiilor „Mr. RON”, acordate în fiecare an de „Săptămâna Financiară” celor care, prin activitatea lor, contribuie într-o măsură semnificativă la îmbunătăţirea mediului de afaceri din România. Laureaţii pentru 2006 au fost:

RON-ul de Aur
a fost acordat domnului Nicolae Dănilă
Preşedinte Executiv al Băncii Comerciale Române
•pentru performanţe deosebite în management, care au confirmat şi ulterior faptul că procesul de privatizare a celei mai mari bănci din România a fost un succes de proporţii

RON-ul de Argint
a fost acordat domnului Florin Talpeş
Preşedinte Softwin
•pentru contribuţia adusă la prestigiul de care se bucură industria românească de software;Bit Defender, produsul-vedetă al companiei Softwin, a urcat pe locul 6 în topul mondial al antiviruşilor

RON-ul de Bronz
a fost acordat companiei BANEASA INVESTMENTS
•pentru dezvoltarea celui mai mare proiect imobiliar românesc, care a deschis un drum pe care care azi au pornit şi alţi investitori


Au primit premii de execelenţă Mr. RON:
•Domnul Adrian Vasilescu - Consilier al Guvernatorului BNR
•Domnul Varujan Vosganian - Ministrul Economiei şi Comerţului
•Domnul Dinu Patriciu - Preşedinte Rompetrol Group
•Transelectrica SA
•Banca Română de Dezvoltare - Grup Societe Generale
•Porsche Romania
•Romtelecom SA
•Prefabricate Vest SA
•Tarom SA
•Cosmote

Au mai primit diplome de excelenţă
•Siveco SA
•Mobexpert SA

Despre Media Consulta International

Media Consulta International gestioneaza in exclusivitate spatiul de publicitate al revistei Saptamana Financiara, precum si al cotidianului Jurnalul National si al postului TV, Antena2. Media Consulta International este afiliata IAA si membra a Asociaţiei Romane de Audienta (ARA).
Mai mult decat advertising, Media Consulta propune solutii integrate de business concultancy: start-up, consultanta juridica, fiscala, de marketing si vanzari, research, PR, HR si are o divizie speciala de Real Estate care dezvolta proiecte in parteneriat cu renumitul consultant britanic, Currie & Brown. Pana la sfarsitul lunii aprilie a acestui an, regia isi va integra activitatea in Grupul Media Voiculescu.

Media Consulta International
PR Department
Strada Semicercului 12, sector 1
021 316 27 71
eveniment@mediaconsulta.ro