Top 13 cele mai avantajoase dobanzi la creditele din programul Prima Casa

BUCURESTI - 3 iulie 2009

Comunicat tip General in Afaceri

Reducerea dobanzilor la jumatate pentru creditele bancare, eliminarea comisioanelor mari practicate in prezent de catre banci, precum si reducerea avansului la 5% pentru imprumuturile ipotecare sunt avantaje evidente pentru tinerii care vor sa isi cumpere o locuinta prin programul 'Prima Casa'. Care sunt insa cele mai avantajoase 13 dobanzi practicate de bancile inscrise in programul 'Prima casa'?

Top 13 cele mai avantajoase dobanzi la creditele din programul Prima Casa

Ofertele depuse de cele 20 de banci participante la programul 'Prima Casa' nu au adus surprize foarte mari, astfel ca majoritatea s-a incadrat in limita fixata de Guvern prin normele metodologice. Doar cateva s-au indurat sa mai taie putin din nivelul maxim al marjei de 4%, in timp ce altele au diminuat sau au renuntat la marja, insa au introdus anumite comisioane.

Cele mai mici dobanzi garantate

Locul 1 - ATE Bank. Cea mai avantajoasa dobanzi la creditele in euro vine din partea ATE Bank. Institutia practica o marja de 3,8% peste Euribor si de 2,4% peste Robor, fara alte comisioane, dobanda la creditele in euro ajungand la 5,37% si 13,12% la cele in lei, calculate la cotatiile Robor si Euribor din ultima saptamana.

Locul 2 - Banca Comerciala Romana (BCR) vine cu credite numai in euro si scade marja la 3,8%, insa, prin aplicarea comisionului de acordare de 0,017% dobanda efectiva va ajunge la 5,38% pe an. In schimb, BCR nu percepe comision de rambursare anticipata si accepta pana la patru coplatitori, indiferent de gradul de rudenie.

Locul 3 - CEC Bank. CEC Bank reprezinta este in prezent un competitor important pentru bancile private, insa doar la nivelul creditelor in lei. Banca a stabilit cea mai mare marja la cotatia Robor, de 1,9%, dobanda anuala efectiva ajungand astfel la 12,62% la imprumuturile in lei si nu percepe comisioane de acordare, analiza, gestiune sau rambursare anticipata. CEC Bank vine si cu alte facilitati pentru cei care se grabesc sa obtina un credit pana la sfarsitul acestui an. Pentru imprumuturile de maxim 60.000 euro, echivalent in lei, nu se percepe comision de evaluare. In plus, pentru primul an, banca va suporta prima aferenta politei de asigurare obligatorii, potrivit reprezentantilor bancii. Durata maxima de finantare este de 30 de ani iar perioada de gratie de maxim 180 de zile.

Despre Medianet S.R.L.

www.NewsChannel.ro, publicatie online a platformei de business ClubAfaceri.ro ofera vizitatorilor stiri, analize, sfaturi si informatii utile dezvoltarii si administrarii propriilor afaceri.

www.ClubAfaceri.ro - platforma de business ce cuprinde un Catalog de Firme/Companii cu peste 23.000 de companii inscrise, un Catalog de Produse, precum si o platforma bursiera care se concretizeaza in spatiu dedicat companiilor inscrise, pentru a-si publica anunturile de vanzare/cumparare si cooperare.

www.Flu.ro - un portal pentru femeia care vrea sa fie mereu informata si in pas cu moda, pentru femeia cocheta si sigura pe sine, care este un statement prin simpla sa prezenta.

www.BricoShop.ro magazin virtual specializat in bricolaj si amenajari;

www.GhiseulBancar.ro, site financiar-bancar liderul informatiilor bancare.

www.Allshops.ro – Go shopping! Director de magazine online

Raluca Siman
Specialist Marketing
0755.04.88.30
redactie@newschannel.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/medianet-s-r-l-/top-13-cele-mai-avantajoase-dobanzi-la-creditele-din-programul-prima-casa