Competitie Internationala de Mediere Comerciala

BUCURESTI - 28 noiembrie 2012

Comunicat tip Administrativ / Management in Banci / Asigurari, Finante / Contabilitate, Industrie

Revista Medierea Tehnica Si Arta, partener media ICC International Chamber of Commerce Paris 7-13 februarie 2013, respectiv pentru a 4-a Conferinta Internationala privind Medierea si pentru a 8-a Competitie Internationala de Mediere Comerciala.

Conferinta Internationala privind Medierea

Conferinta Internationala privind Medierea

 Revista Medierea Tehnica Si Arta, partener media ICC International Chamber of Commerce Paris 7-13 februarie 2013, respectiv pentru a 4-a Conferinta Internationala privind Medierea si pentru a 8-a Competitie Internationala de Mediere Comerciala.  

Medierea Tehnica si Arta

A 4-a Conferinta privind Medierea organizata de ICC Paris este intitulata “PASTREAZA CONTROLUL! Managementul riscurilor, timpului si costurilor disputelor comerciale prin ADR inteligent”.  Conferinta va examina cum, in lumina climatului economic actual, mecanismele alternative si amiabile de rezolvare a disputelor (ADR) pot oferi companiilor un control mai mare asupra costurilor si riscurilor mereu in crestere ale procesului de solutionare a disputelor. Similar cu primele 3 editii ale acestui eveniment international, Conferinta de anul viitor va prezenta speakeri de seama din cadrul companiilor multinationale, care vor oferi puncte de vedere din practica privind solutionarea disputelor si, in special, procedurile de intelegere amiabila. Vorbitorii vor avea drept obiectiv oferirea de sfaturi practice si instrumente testate pentru imbunatatirea managementului disputelor. 

 Conferinta este special adaptata intereselor si nevoilor reprezentantilor corporatiilor.

Competitia este astazi considerata unul dintre principalele evenimente educationale ale medierii internationale. In cadrul Competitiei, studentii de la universitati se confrunta cu probleme complexe in domeniul afacerilor internationale, pe care incearca sa le rezolve prin mediere, realizata pe baza Regulilor ICC privind Rezolvarea Amiabila a Disputelor (ADR). Prin participarea la Competitie, studentii au ocazia unica de a-si exersa abilitatile de negociere si rezolvare a problemelor in medieri simulate conduse de mediatori profesionisti. Mai mult, ei beneficiaza de feedback-ul primit de la mediatorii profesionisti care le evalueaza performantele.

In fiecare an, Competitia atrage echipe de la facultati renumite de drept si afaceri si prezinta unii dintre mediatorii importanti din lume. Pentru a 8-a editie a Competitiei, in 2013, ICC asteapta peste 60 de echipe universitare si cca. 120 de mediatori profesionisti si reprezentanti ai corporatiilor din mai mult de 40 de tari. Pe durata Competitiei, ICC organizeaza de asemenea diverse sesiuni de training si evenimente de socializare, care permit participantilor sa isi impartaseasca experienta, know-how-ul si bunele practici. Recunoscuta in mod universal pentru importanta contributie in cultivarea bunelor practici in domeniul medierii comerciale transfrontaliere, Competitia se bucura de suportul practicienilor, firmelor de avocatura si corporatiilor din intreaga lume.

Madalina Calcan, redactor sef Medierea Tehnica si Arta

Despre Medierea tehnica si Arta

Revista profesionala de mediere "Medierea Tehnica si Arta"
Fondata de FMMM in octombrie 2010, singura revista profesionala de mediere din Europa. Tiparita lunar, se distribuie gratuit in peste 100 de locatii in Romania (organizatii profesionale ale mediatorilor, instante de judecata, primarii, universitati, Biblioteca Centrala Universitara, Institutul National de Magistratura, Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Justitiei s.a.m.d.), precum si catre organizatii internationale de ADR

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/medierea-tehnica-si-arta/competitie-internationala-de-mediere-comerciala