FMMM Romania

BUCURESTI - 3 iunie 2014

Comunicat tip Produse / Servicii in Banci / Asigurari, Juridic, Cursuri

FMMM Romania s-a afirmat ca un reper elitist de calitate si competenta in domeniul cursurilor de formare a mediatorilor profesionisti, precum si al cursurilor de management al conflictelor.

Scoala beneficiaza de experienta remarcabila a unor formatori care activeaza ca mediatori de la introducerea profesiei in Romania acum cca 10 ani. Echipa FMMM are o vasta experienta in practicarea si training-ul metodelor ADR (Alternative Dispute Resolution), toti formatorii fiind implicati de-a lungul anilor in diverse proiecte de training, coaching si mentoring in cadrul carora au aplicat expertiza dobandita in ani de practica.

FMMM

FMMM

Calitatea si experienta sunt dovedite prin certificarile internationale obtinute de la organizatii de referinta din domeniul ADR, precum Federal Mediation and Conciliation Service (Washington DC, S.U.A.) si The Lord Slynn of Hadley European Law Foundation (Londra, Marea Britanie).

Fiind recunoscut ca pregatirea urmata de certificare asigura o arie sporita de oportunitati profesionale pentru cursanti, o preocupare constanta a FMMM Romania este imbogatirea ariei de expertiza si practica a trainerilor in metodele ADR, prin schimburi de experienta si incheierea de parteneriate internationale cu practicieni din Europa si U.S.A.

   Scoala organizeaza

cursuri de formare initiala a mediatorilor

   , in care se studiaza notiuni pentru intelegerea si aplicarea medierii ( mediere , analiza conflictului, comunicare, negociere, drept), corelat cu punerea in practica imediata a cunostintelor dobandite. La finele cursului, participantii isi dezvolta si aplica abilitatile de management al conflictelor prin tehnici de mediere.

Cursurile sunt autorizate de Consiliul de Mediere din Romania in baza legii nr. 192/2006 privind medierea, cu respectarea Standardului de Formare a Mediatorului. Cursul, cu durata de 80 de ore, se desfasoara pe parcursul a 2 saptamani si se finalizeaza cu un examen de absolvire. Cursantii care promoveaza examenul primesc Certificatul de Participare si Adeverinta de absolvire – documente in baza carora pot depune cererea de autorizare la Consiliul de Mediere din Romania.

DE CE FMMM?

Calitatea formarii si a competentelor dobandite;Experienta practica si vechimea formatorilor;Singura scoala cu certificari internationale in domeniul medierii si co-medierii;Pentru materialele oferite cursantilor in kitul de curs: Kit-ul cursantului

    Manualul Mediatorului (tiparit); Formatul electronic al cursului; Modelele de formularistica necesare desfasurarii profesiei de mediator; 3 carti de specialitate: “

Ghidul Mediatorului Profesionist - Mediere si Conflict

    " (autor Mugur Bogdan Mitroi); “

Medierea, o perspectiva psihologica asupra solutionarii conflictelor

    ” (autori Freddie Strasser si Paul Randolph); “

Co–medierea: utilizarea unei abordari psihologice duale in solutionarea conflictelor

    ” (editor UK Monica Hanaway); “

Medierea Tehnica si Arta

    ” – revista profesionala bilingva lunara

Pentru suportul gratuit oferit ulterior cursului, in promovarea mediatorilor profesionisti formati:

   Revista “Medierea Tehnica si Arta” asigura promovarea gratuita a mediatorilor formati de FMMM RomaniaPortal Mediere, inscrie si promoveaza mediatorii FMMM gratuitMediere TV, asigura promovarea imaginea mediatorilor FMMM

Cursul are o durata de doua saptamani si se asigura pregatirea mediatorilor la standarde internationale.

FMMM va selecta cursantii prin evalurea acestora initiala. Pentru inscrierea la curs aplicantii vor sustine un examen de evaluare a abilitatilor de mediator, doar dupa promovarea acestuia pot parcurge cursul.

FMMM Romania desfasoara de asemenea cursuri avansate de pregatire continua a mediatorilor

Mugur Mitroi

Despre Medierea tehnica si Arta

Revista profesionala de mediere "Medierea Tehnica si Arta"
Fondata de FMMM in octombrie 2010, singura revista profesionala de mediere din Europa. Tiparita lunar, se distribuie gratuit in peste 100 de locatii in Romania (organizatii profesionale ale mediatorilor, instante de judecata, primarii, universitati, Biblioteca Centrala Universitara, Institutul National de Magistratura, Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Justitiei s.a.m.d.), precum si catre organizatii internationale de ADR

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/medierea-tehnica-si-arta/fmmm-romania4