Uniunea Centrelor de Mediere din Romania se ofera sa medieze respectarea pactului de coabitare

BUCURESTI - 25 iulie 2013

Comunicat tip General in Politic, Social, Juridic

Avand in vedere tensiunile apărute în ultima vreme între instituţia Preşedintelui şi instituţia Prim-Ministrului referitoare la respectarea pactului de coabitare, pact încheiat pentru normalizarea vieţii politice româneşti în beneficiul întregii societăţi, Uniunea Centrelor de Mediere din România, prin profesioniştii săi, îşi oferă serviciile pentru a media sincopa intervenită între cele două instituţii ale statului cu rol fundamental în coordonarea unitară a strategiilor de traversare cu succes a acestei perioade dificile şi, în general, de dezvoltare durabilă a României. Plecand de la premisa ca disputa este reprezentata de incompatibilitatea generata de perceptii diferite la nivel relational, UCMR consideră ca serviciile sale pot asigura o compatibilizare a nevoilor institutionale si o stingere a starii de tensiune.

U.C.M.R.

U.C.M.R.

 Uniunea Centrelor de Mediere din Romania se ofera sa medieze respectarea pactului de coabitare  

Mugur Mitroi, presedinte UCMR

Imparţialitatea specialiştilor UCMR, atribut fundamental al profesiei de mediator, poate înlătura şi controversa privind lipsa de tact sau de profesionalism a unor consilieri din cele două instituţii, suspectaţi ca ar fi generat de fapt, în mod artificial, acest conflict, motiv pentru care devin incompatibili cu calitatea de membri ai unei comisii menite să aplaneze tensiunile apărute între cele două instituţii.

Medierea reprezinta modalitatea de gestionare si de stingere a disputelor dintre doua sau mai multe entitati in prezenta unei terte persoane neutre si impartiale, procedura fiind una confidentiala.

Federatia Uniunea Centrelor de Mediere din Romania foloseşte aceasta cale pentru a formula o invitatie oficiala catre reprezentantii celor doua institutii mai sus mentionate in vederea initierii procedurii de mediere pentru stingerea stării de tensiune spre beneficiul întregii societăţi româneşti.

Uniunea Centrelor de Mediere din Romania (U.C.M.R.), fondata in anul 2005, este singura federatie nationala ce reuneste organizatii ale mediatorilor profesionisti din toata tara.

 

Mugur Mitroi

Presedinte U.C.M.R.

office@ucmro.ro

Despre Medierea tehnica si Arta

Revista profesionala de mediere "Medierea Tehnica si Arta"
Fondata de FMMM in octombrie 2010, singura revista profesionala de mediere din Europa. Tiparita lunar, se distribuie gratuit in peste 100 de locatii in Romania (organizatii profesionale ale mediatorilor, instante de judecata, primarii, universitati, Biblioteca Centrala Universitara, Institutul National de Magistratura, Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Justitiei s.a.m.d.), precum si catre organizatii internationale de ADR