Concert de muzica baroca

Locul desfasurarii: Sala bizantina a Palatului Cercului Militar National

Organizator: Medieval Praxis

Concert de muzica baroca

Concertul marchează deschiderea celei de a doua ediţii a Stagiunii de Muzica Veche Bucureşti.      Publicului i se propune o calatorie în universul instrumentelor cu claviatură (virginal, spinetă şi clavecin), desfăşurată în compania clavecinistului Erich Türk.      Vom pătrunde în diversa şi fascinanta lume a compoziţiilor dedicate acestor instrumente şi vom descoperi sonorităţile modale, stranii uneori, ale muzicii engleze şi italiene din secolele XVI – XVII, vom asista apoi cu încântare la înfăţişarea spiritului rafinat al Barocului francez de secol XVIII, incursiunea muzicală încheindu-se cu lucrări aparţinând compozitorilor Johann Sebastian Bach şi Joseph Haydn.

Concertul este posibil datorită susţinerii CLAR Group.

Erich Türk s-a născut la Cluj. Este absolvent al Academiei de Muzică “Gh. Dima” din Cluj unde a studiat Orgă la clasa profesoarei Ursula Philippi şi Dirijat de Cor Academic la clasa profesorului Florentin Mihăiescu. Şi-a continuat studiile de orgă la Viena sub îndrumarea profesorului Mihai Rădulescu urmând de asemenea şi cursurile de clavecin ale Universităţii de Muzică din Viena la clasa profesorului Gordon Murray.

A urmat de asemenea cursuri de măiestrie de orgă, clavecin şi basso continuo susţinute în Portugalia, Franţa, germania, Elveţia şi Moscova. În cadrul concursului internaţional de orgă „J.S. Bach” de la Bruges 2000 Erich Türk a obţinut premiul al II-lea şi Premiul Publicului. Instrumente:       - virginal: copie după virginal flamand cu octavă scurtă, 1604 (constructor: Claviaton, 2000, Ungaria)      - spinetă: bentside spinet (constructor: Klop, 1970, Olanda)     - clavecin flamand, copie după Jan Ruckers, Antwerpen, 1640 (constructor: Michael Walker, 1988, Germania)

Biletele pot fi achiziţionate incepand de luni, 31 ianuarie, prin reteaua Eventim în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas şi online pe www.eventim.ro.

Despre MEDIEVAL PRAXIS PRODUCTIONS

Agenţie de Relaţii Publice specializată în organizarea de evenimente culturale şi educative dedicate muzicii vechi şi artelor Evului Mediu.

Confirmare pana la data: 4 februarie 2011

Participare: Taxa de participare