Tabara medievala pentru copii

Locul desfasurarii: Fundata, Moeciu de Sus

Organizator: Medieval Praxis

Tabara medievala pentru copii

 

            Tabăra Medievală pentru copii

 

             Aflată în cel de-al treilea an de activitate, Tabăra Medievală pentru copii este destinată copiilor între 5 şi 16 ani. Edişia 2011 a taberei va avea loc în timpul vacanţei de vară, în perioada 19 iunie – 13 august 2011 şi va găzdui şase serii de câte o săptămână fiecare.

 

             Timp de o săptămână aspiranţii cavaleri şi tinerele domniţe vor fi înconjuraţi de decoruri medievale şi se vor îmbrăca în costume medievale. Domniţele vor purta rochii, iar cavalerii vor avea tunici şi scuturi cu însemne heraldice.

            Atelierelor de anul trecut (mânuire a spadei medievale, tir cu arcul, pictură şi heraldică medievală, realizare manuală a hârtiei şi improvizaţie şi teatru medieval) li se adaugă în acest an încă două (muzică şi dans medieval şi modelaj în lut). Serile, copiii vor asculta legende medievale sau vor viziona filme cu specific istoric. În ultima zi de tabără copiii vor participa la o seară festivă în cadrul căreia vor fi investiţi cavaleri sau li se va conferi titlul de domniţă.

            Toate activităţile taberei sunt concepute ca o ofertă educaţională unică, destinată dezvoltării personale a copiilor. Copiii vor avea ocazia de a-şi îmbogăţi bagajul de cunoştinţe, de a descoperi istoria, codul de onoare, valorile şi spiritul cavalerismului medieval.

 

            Ca şi în ediţia 2010, activităţile taberei se vor desfăşura în zona platoului montan traversat de culoarul Rucăr-Bran, în localităţile Fundata (pensiunea Casa Muntelui) şi Moeciu de Sus (pensiunea Dor de Moeciu), în funcţie de numărul de copii înscrişi în fiecare serie.

            Pentru mai multe informaţii vă rugăm să accesaţi site-ul www.tabara-medievala.ro.

Despre MEDIEVAL PRAXIS PRODUCTIONS

Agenţie de Relaţii Publice specializată în organizarea de evenimente culturale şi educative dedicate muzicii vechi şi artelor Evului Mediu.

Confirmare pana la data: 19 iunie 2011

Participare: Taxa de participare