“Coaching pentru echipele de directori”, de Alain Cardon, MCC

BUCURESTI - 7 octombrie 2014

Comunicat tip General in Afaceri, HR, Cursuri

Live site

„ ... Coachingul individual ajută la dezvoltarea profesională într-un demers personal, dar nu poate, prin natura sa, să meargă până la capătul complexităţii muncii în echipă.

“Coaching pentru echipele de directori”, de Alain Cardon, MCC
 Un grup de persoane care au atribuţii de conducători, care sunt buni profesionişti şi exigenţi în ceea ce fac, care ştiu foarte bine să muncească singuri sau în doi, s-ar putea să nu ştie cum să funcţioneze performant într-o echipă. Şi de cele mai multe ori tocmai acolo este punctul slab. 

Alain Cardon, Master Certified Coach

Un grup de persoane care au atribuţii de conducători, care sunt buni profesionişti şi exigenţi în ceea ce fac, care ştiu foarte bine să muncească singuri sau în doi, s-ar putea să nu ştie cum să funcţioneze performant într-o echipă. Şi de cele mai multe ori tocmai acolo este punctul slab.

Numeroasele probleme de interfaţă din cadrul constelaţiilor complexe care sunt echipele noastre reprezintă un enorm potenţial neexplorat, dar coachingul individual nu le abordează decât prin percepţia indivizilor care le formează -- dacă nu chiar şi mai indirect. Există puţini îndrumători suficient de instruiţi în privinţa dinamicii echipelor ori a abordărilor legate de complexitatea factorilor colectivi -- iar cei care ştiu să intervină în astfel de contexte sunt încă şi mai puţini. ...

Care este însă definiţia coachingului de echipă -- dacă pornim de la ideea că nu este vorba doar de un nou termen pentru ceea ce până acum se numea "seminar de teambuilding" şi se axa pe creşterea motivării colective? Fiindcă veni vorba, şi aici, ca şi în cazul numeroaselor întreprinderi debutante ("start-up"), este nevoie de mare atenţie: într-o echipă lipsită de structură sau metodă o superbă motivare poate masca până la urmă o evoluţie prea rapidă şi periculoasă.

Atenţie, încă o dată, "coachingul de echipă" este o abordare fundamental diferită de acţiunile de "coeziune de echipă" sau cele de "teambuilding". ...

Apoi care este deosebirea dintre "coachingul de echipă" şi o intervenţie de "coeziune de echipă", bazată pe dezvoltarea bunelor relaţii dintre membrii ei? Trebuie ştiut că armonia excelentă din cadrul unui grup poate oglindi uneori doar existenţa unor menajamente şi amabilităţi destinate creării impresiei confortabile de clan bine sudat.

Coachingul echipei poate aduce ceva nou în abordarea adoptată, în instrumentele folosite, în obiectivele şi în rezultatele pe care le are. Astfel este util să-l definim ca pe o abordare nouă şi diferită de ceea ce s-a făcut până acum.

Pornind de la cadrul original de referinţă propriu abordării coachingului individual, astăzi trebuie să i se atribuie coachingului de echipă un obiectiv precis, să i se definească un perimetru operaţional, să i se facă inventarul mijloacelor specifice, să i se definească un cadru etic şi deontologic propriu, să i se creeze punţi de legătură cu alte abordări şi metode complementare. ... ”

(extras din cartea Coaching pentru echipele de directori de Alain Cardon, Master Certified Coach, International Coach Federation)

Pare interesant? Vrei sa afli mai multe si sa intri in tainele practicarii coachingului – individual sau de echipa? Vino din octombrie la a XX-a serie in Romania a cursului „Fundamentele Coachingului” sustinut de Alain Cardon in Bucuresti. Detalii la

http://www.metasysteme-coaching.ro/romana/fundamentele-coaching-ului/

Alain Cardon este Master Certified Coach (MCC), International Coach Federation (I.C.F.), B.A. in Stiinte Sociale si etnologie, de la Macalester College, Minnesota, SUA. Psihologia educatiei, Universitatea Minnesota, SUA. Alain Cardon a fost cadru didactic al Institutului Francez de Analiza Tranzactionala (I.F.A.T), este “expert” al Asociatiei pentru Progresul Managementului (APM), a publicat la Editions d’Organisation si este consultant si coach din 1976. Specialist in coaching-ul de conducator si de echipa, precum si coach in indrumarea organizatiilor internationale, multiculturale si aflate in tranzitie.

In cadrul I.C.F. si al S.F Coach (Société Française de Coaching) din Franta, Alain Cardon participa la numeroase conferinte, este membru in comisiile de examen, organizeaza conferinte internationale si este membru in juriul comitetului de etica.

Alain Cardon este autorul si coautorul a peste cincisprezece lucrari despre meseria de coach individual, de echipa si de organizatie, analiza tranzactionala, abordarea sistemica, formare si pedagogie, comunicare si management, toate aparute la Editions d’Organisation (Paris), iar o parte au fost traduse si in limba romana.