Management si Managementul Timpului

BUCURESTI - 16 aprilie 2015

Comunicat tip General in Afaceri, HR, Cursuri

Live site

Cateva sfaturi de la Alain Cardon, Master Certified Coach

Management si Managementul Timpului
 Paradoxul managementului timpului, oricum, este ca in cele mai multe cazuri, problema nu este deloc legata de timp. 

Alain Cardon, Master Certified Coach

„Paradoxul managementului timpului, oricum, este ca in cele mai multe cazuri, problema nu este deloc legata de timp. De fapt, toti avem nici mai mult nici mai putin de 24 de ore pe zi....

 Consideram doua criterii comune pentru majoritatea oamenilor care au probleme de management al timpului: ei, de obicei, nu deleaga prea mult si sunt perfectionisti foarte exigenti. Ca urmare, ei sunt cei care vor sa controleze strict prea multe detalii sunt in acelasi timp cei care se plang zilele sunt prea scurte pentru a face tot ce este nevoie sa faca. Intr-adevar managerii care nu au suficienta incredere in ceilalti astfel incat sa coboare stacheta asteptarilor excesiv de inalte sunt si cei care incep programul foarte devreme, il termina foarte tarziu si isi iau de lucru acasa in weekenduri.

Luati aminte ca procesul se confirma pe el insusi. Daca nu aveti incredere ca cineva poate sa isi faca treaba corect si consecvent fara prea mult control, veti ramane in echipa doar cu cei care accepta sau au nevoie in mod constant de supervizare. Daca va justificati existenta prin faptul ca gasiti greseli in realizarile celor din jur si apoi actionati pentru a repara aceste imperfectiuni, atunci ei vor gasi rapid modalitati sa va hraneasca aceste nevoi existentiale fundamentale si va vor da suficiente astfel incat sa fiti ocupat toata ziua.

Paradoxul managementului timpului este ca inseamna cu adevarat sa iti cunosti locul si sa ii lasi pe ceilalti sa isi asume intreaga responsabilitate pentru locurile pe care ei le ocupa. Sa fii un manager sau un executive nu inseamna sa faci munca angajatilor tai sau sa le repari greselile. Managementul consta in definirea clara a scopurilor, asigurarea mijloacelor necesare iar apoi sa te dai din drum pana cand este momentul sa evaluezi rezultatele. Pentru a conduce o echipa eficienta, un manager are nevoie doar sa managerieze si fiecare dintre angajatii lui are misiunea sa produca rezultate. Aceasta observatie ne duce imediat la prima concluzie evidenta: Problemele de management al timpului sunt probleme de management ale oamenilor. Ei nu stiu cum sa isi conduca angajatii, furnizorii, clientii si nici partenerii lor.”

(Alain Cardon, Master Certified Coach, International Coach Federation)

Te intereseaza?  Vrei sa afli mai multe despre ce inseamna delegare si motivare in practica coaching-ul sistemic?  Ia o pauza si citeste articolul „The Paradox of Time Management” de Alain Cardon, MCC.

Vrei sa devii coach şi să inveţi despre aceasta şi alte tehnici folosite in coaching?  Afla mai multe despre cursul Fundamentele Coachingului care incepe in septembrie in Bucureşti.Despre Metasysteme Coaching

Alain Cardon este Master Certified Coach (MCC), International Coach Federation (I.C.F.), B.A. in Stiinte Sociale si etnologie, de la Macalester College, Minnesota, SUA. Psihologia educatiei, Universitatea Minnesota, SUA. Fost cadru didactic al Institutului Francez de Analiza Tranzactionala (I.F.A.T.), Alain Cardon este “expert” al Asociatiei pentru Progresul Managementului (APM), a publicat la Editions d’Organisation si este consultant si coach din 1976. Specialist in coaching-ul de conducator si de echipa, precum si coach in indrumarea organizatiilor internationale, multiculturale si aflate in tranzitie. Pe langa activitatea de formare de coachi, Alain Cardon desfasoara si o activitate de cercetare si aprofundare a practicii sistemice in domeniul coachingului de lider, de echipa de conducere si de intreprindere, materializata in publicarea a numeroase articole si lucrari de specialitate.
Metasysteme Coaching este o companie de consultanta ce reuneste profesiunile de coach si de consultant strategic si sistemic. Toate programele de formare si pregatire oferite de Metasysteme Coaching sunt certificate ACSTH de International Coach Federation. Apartenenta la ICF este o garantie a calitatii si a respectarii criteriilor etice si deontologice stabilite de aceasta organizatie, criterii care privesc atat coachingul individual si de lider, coachingul de echipa de conducere si de intreprindere, si cursurile de formare si pregatire.