RoBlogFest 2010: 5 ani de festival al blogerilor

BUCURESTI - 30 martie 2010

Comunicat tip General in Media / Publicitate

RoBlogFest 2010 a reprezentat promovarea a peste 1400 de nominalizari, dintre care 800 de bloguri noi, competitia incurajand atat dezvoltarea si extinderea blogosferei, cat si evolutia catre un continut specializat si, implicit, cat mai relevant pentru cititorii de bloguri. Pe langa cele 1400 de nominalizari, inventarul editiei cu numarul 5 a numarat si a strans mai bine de 13.800 de voturi pe parcursul celor doua etape de vot public si in jur de 1000 de participanti la ceremonia de decernare a premiilor.

RoBlogFest se adapteaza dinamicii mediului online, editia de anul acesta luand in calcul cele peste aproximativ un milion de conturi deja existente pe Facebook si cresterea lor constanta atat pe Facebook, cat si pe Twitter, precum si orientarea profesionistilor din marcom catre social media, ca spatiu de promovare. Astfel, au fost introduse sectiunile Twitter pentru o companie, Facebook pentru o companie, Best use of Social Media intr-un mix de comunicare si Campanie pe Social Media.

Pe langa acestea, pe baza feedback-ului primit din randul blogerilor si a numarului tot mai mare de bloguri specializate, au fost introduse si sectiunile Blog culinar, Blog de travel si Blog de fashion, pentru a sustine si promova calitatea si relevanta continutului in blogging.

Dragos Novac, Managing Director Metropotam Group: 'RoBlogFest este acel moment din an cand incercam sa scoatem in fata tot ce e mai bun din mediul online din punct de vedere al new media - in special din domeniul blogurilor si social media. Astfel descoperim bloguri noi, oameni interesanti, campanii si lucruri de succes sau care au functionat eficient atat din punct de vedere al utilizatorilor cat si al advertiserilor, totul culminand cu o petrecere pentru toti oamenii implicati sub o forma sau alta in mica familie a onlineului din Romania'.

Tudor Galos, Windows Business Group Lead: 'Microsoft a fost si în acest an principalul partener al RoBlogFest. Am ales cel mai sigur browser din lume (conform NSS Labs) sa ne reprezinte pentru a demonstra cum bloggerii si cititorii lor se pot bucura de cele mai noi facilitati ale acestui browser. Cu ajutorul IE8, acestia pot accesa rapid informatii cheie cu mai putine clickuri. Organizatorii (cu suportul Microsoft Romania) au proiectat o editie de Internet Explorer 8 dedicata concurentilor si votantilor RoBlogFest, cu functionalitati speciale de vot, cu acces la conținut social media si video integrat, aratand cat de utila poate fi o editie particularizata de browser'.

Castigatori RoBlogFest 2010:
1. Personal & Infotainment - vot public

Blog colectiv: Daily Cotcodac
Blog sub 18 ani: kristofer93 - blog
Blog de muzica: BlackSheepSound
Blog culinar: Teo's kitchen
Blog de filme: FILME TARI
Blog de sport: FootballClub.ro
Blog travel: Viajoa - aceeasi lume, alti ochelari
Blog de fashion: ALOMoDa
Cel mai popular blog: Daily Cotcodac

2. Profesional - vot jurizat

Blog foto: mongolia.ro
Blog despre comunicare: Catalin Tolontan
Blog cultural: veiozaarte
Blog de web design/ creatie: Kit.Blog
Blog despre politica: Inventarul stricaciunilor politice
Blog despre business: riscograma : business intelligence
Blog despre tehnologie: Web Analytics Romania
Blog de jurnalist: Media lui Comanescu

3. Comunicare si Social Media - vot jurizat

Blog de brand/produs: BMWBLOG.ro
Blog de companie: Avon Space
Twitter pentru o companie: Monden.info
Facebook pentru o companie: Academia Catavencu
Best use of social media intr-un mix de comunicare: concurs LG
Campanie pe social media: cinema LG

Despre Metropotam

Ajuns deja la a cincea editie, RoBlogFest este unul dintre cele mai importante evenimente ale anului in ceea ce priveste bloggingul in particular sau comunitatea de internet din Romania in general si singura competitie nationala care premiaza excelenta din blogosfera - popularitatea, profesionalismul sau modul de folosire a mediului din jurul unui blog.
Prima editie a avut loc in 2006 cu scopul coagularii comunitatii blogerilor din Romania.

Fondat in 1975, Microsoft (Nasdaq 'MSFT') este liderul mondial in software, servicii si solutii, care ajuta oamenii si companiile sa isi atinga pe deplin potentialul.
Misiunea Microsoft Romania este cresterea satisfactiei partenerilor si utilizatorilor tehnologiei de varf Microsoft, contribuind cu profesionalism si onestitate la dezvoltarea industriei IT locale, prin transpunerea modelului de business al corporatiei.

RoBlogFest 2010 a fost prezentat de Internet Explorer 8, cu sustinerea REDD'S.

Parteneri media: Radio Guerilla, Vox Publica, Pandora's.

Gala de premiere si petrecerea s-au bucurat de sustinerea: HP, Vodafone, Jagermeister, EventPlus.

Detalii: http://roblogfest.ro/competition/2010/

roblogfest@roblogfest.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/metropotam/roblogfest-2010-5-ani-de-festival-al-blogerilor