YFU Romania - 1 an de zile de studiu in strainatate pentru elevi de liceu

BUCURESTI - 5 ianuarie 2010

Comunicat tip General in ONG

A început a doua sesiune de înscriere pentru elevii de liceu care doresc să studieze un an de zile în străinătate prin programul de schimburi internaţionale de elevi al Fundaţiei YOUTH FOR UNDERSTANDING - ROMÂNIA (YFU-România).

Fundaţia YFU-România anunţă debutul celei de-a doua sesiuni de înscriere a elevilor de liceu în vederea participării la programul de schimburi internaţionale de elevi ce se va derula în anul şcolar 2010-2011. Liceenii pot opta pentru un an de studiu într-un mediu multicultural, într-una din ţările cu care YFU-România are încheiate acorduri bilaterale: Austria, Belgia, Chile, Confederaţia Helvetă, Danemarca, Estonia, Franţa, Germania, Olanda, Suedia şi Statele Unite ale Americii.
Programul de schimburi internaţionale de elevi, organizat de YFU-România în colaborare cu organizaţiile YFU partenere, presupune integrarea în cultura ţării alese de către candidat. Programul este conceput pentru elevi cu vârsta de 15-18 ani, care doresc să descopere şi să se integreze în cultura unei alte ţări, trăind într-un cadru familial. În anul de schimb elevul va locui într-o familie-gazdă, identificată de către organizaţia parteneră din ţara respectivă, şi va frecventa cursurile unei şcoli de stat. De asemenea în pregătirea plecării, în timpul anului de schimb şi după reîntoarcerea în ţară, elevul va participa la seminarele organizate atât de către fundaţia noastră cât şi de către partenerii YFU din ţările gazdă.
Aplicaţiile pentru anul şcolar 2010-2011 se pot trimite până cel târziu vineri, 22.01.2010 data poştei, pe adresa:
Fundaţia YOUTH FOR UNDERSTANDING - ROMÂNIA
Calea Moşilor Nr. 280, bl. 20, sc. A, et. 3, ap. 9, 020893 - Bucureşti O.P. 10.
Vă invităm să accesaţi www.yfu.ro, secţiunea Înscrieri pentru formularele de înscriere şi condiţiile de participare şi secţiunea Cele mai frecvente întrebări pentru a afla toate detaliile programului nostru.
Fundaţia YFU-România - persoană juridică română de drept privat, cu caracter nonprofit, apolitică, independentă de instituţiile de stat române sau străine - sprijină, promovează, dezvoltă şi realizează programe internaţionale de schimburi de elevi. În România, aceste programe au debutat în anul şcolar 1996/1997. Până în acest an, au participat sau participă un număr de 444 eleve şi elevi din România (317 în Germania, 41 în Elveţia, 82 în SUA, 2 în Chile, 1 în Danemarca, 1 în Olanda).
Funcţionarea Fundaţiei YFU-România a fost aprobată de către Ministerul Educaţiei Naţionale (decembrie 1997).
Fundaţia YFU-România este acceptată şi recunoscută de către IAC (International Advisory Council) al Youth For Understanding (YFU) International Exchange (organism internaţional, având sediul în Statele Unite ale Americii, care monitorizează funcţionarea organizaţiilor YFU din lume conform standardelor de calitate stabilite la nivel internaţional) şi este membru al EEE-YFU (European Educational Exchange - YFU) – organism internaţional cu sediul în Belgia, care reprezintă ansamblul Birourilor Naţionale din ţările europene pe lângă Consiliul Europei.