AH1N1 si termoviziunea - Camerele FLIR previn raspandirea infectiilor virale

BUCURESTI - 5 noiembrie 2009

Comunicat tip General in Sanatate

Virusul AH1N1 ataca din nou! Camerele de termoviziune FLIR va pot ajuta sa detectati rapid si sigur persoanele cu stare febrila. Cititi cu atentie articolul atasat pentru a intelege cum va poate ajuta termografia in limitarea numarului de persoane infectate

Nota autorului! Scopul acestui articol este de a informa corect persoanele interesate asupra utilizarii metodei termografice in scopul detectiei persoanelor infectate cu virusul AH1N1. Scanarea termica este o metoda rapida, neinvaziva si eficienta atat timp cat se utilizeaza o camera dedicata acestei aplicatii. In caz contrar investitia este inutila iar rezultatele complica situatia mai mult decat daca nu s-ar uitiliza o camera termala.

Autorităţile sanitare din întreaga lume au nevoie de echipamente care să împiedice răspândirea rapidă a viruşilor periculoşi ce pot produce infecţii grave: AH1N1 (gripa porcină), SARS etc. Un astfel de echipament este camera termografică în infraroşu ce permite detectarea rapidă, uşoară, fără contact a unor diferenţe foarte mici de temperatură care pot indica o stare febrilă a persoanei scanate ...

Scanarea termica este o metoda prin care se pot idetifica persoane ce prezinta semnele unei infectii virale insa o simpla camera de termoviziune nu este suficient, rezultatele obtinute in cazul utilizarii unei camere de termoviziune standard fiind total neconcludente. Din pacate, masurarea temperaturii fara contact, in infrarosu, nu este o metoda precisa, cele mai performante termografe avand o precizie de +/-1C, total insuficienta pentru a putea decide care persoana este bolnava sau nu. Mai mult, personalul care utilizeaza camera de termoviziune trebuie sa cunoasca foarte bine limitarile metodei si influentele negative ale temperaturii ambiante, a starii subiectului, a curentilor de aer existenti in zona etc. Toate acestea pot duce la rezultate eronate iar metoda in sine poate sa complice situatia inutil, rezultatul final fiind zero.

Camerele în infraroşu:
• sunt instrumente performante care pot evalua temperatura corpului
• permit scanarea unui număr mare de persoane într-un timp scurt
• afişează şi detectează variaţii mici de temperatură în timp real
• activează o alarmă sonoră şi vizuală la depăşirea limitelor prestabilite
• sunt uşor de instalat şi utilizat
• pot fi simplu de integrat în locuri publice
• sunt capabile să salveze rezultate pentru o analiză ulterioară
• protejează sănătatea publică

Aeroporturi, spitale, staţii, terminale etc. din toată lumea utilizează deja camere în infraroşu FLIR şi aplică această procedură pentru scanarea termică a tuturor persoanelor la intrarea sau la ieşirea dintr-o incintă. Este o metodă rapidă, fără contact, de la distanţă, ce asigură protecţie atât operatorului cât şi a subiectului scanat. Rezultatele obţinute sunt extrem de bune datorită implementării unor algoritmi de analiză cu totul speciali.

Camerele IR FLIR pot fi utilizate chiar de către nespecialişti după un training de câteva ore. Astfel, ei sunt capabili să scaneze rapid şi precis un număr mare de persoane pentru a le identifica pe cele care prezintă o stare febrilă, simptomul principal al infecţiilor virale.

Camerele de termoviziune FLIR previn răspândirea infecţiilor virale

Camerele FLIR, special destinate detecţiei infecţiilor virale, sunt echipate cu o funcţie unică în lume - ATC (Compensarea Automată a Temperaturii). Ele pot detecta diferenţe de temperatură de 0,04°C, oferind o imagine termică în timp real a oricărei persoane scanate.
Algoritmii de detecţie care sunt implementaţi pe camerele FLIR au fost perfecţionaţi permanent în timpul emidemiei SARS din Asia si oferă o rată mare de identificare a persoanelor ce prezintă o stare febrilă. FLIR a implementat aceste funcţii speciale pe camere portabile din seria T sau pe cele fixe seria A.

Despre MICRONIX PLUS SRL

Imagini si fisier PDF la adresa http://www.termoviziune.ro/client/files/FLIR%20A320F.PDF

Marius Popovici
Micronix Plus