S-a deschis Naturales - Magazin online de ceai si alte produse ecologice

BUCURESTI - 21 septembrie 2009

Comunicat tip General in Sanatate

Savureaza ecologic impreuna cu Naturales
Naturales isi propune in primul rand sa faca accesibile pe piata romaneasca unele produse ecologice, in special ceaiuri , suplimente alimentare, cafea si cacao, accesoriile potrivite si condimente ecologice.
De asemenea, Naturales ofera o perceptie diferita asupra ceaiurilor, decat cea cu care ne-am obisnuit, si anume, ceaiul care se lasa savurat, degustat, si asmilat si de catre spirit, nu doar de catre corp. Ceaiurile Naturales va pot infrumuseta si parfuma viata.Ele nu sunt atat ceaiuri medicinale de tratare a unor boli, cat ceaiuri care sa va ofere un moment de liniste si bucurie si poate sa va scoata pentru un timp din cotidian

Produsele comercializate de Naturales sunt exclusiv ecologice.
Ce inseamna asta ? Moft, trend trector sau dorinta unei vieti sanatoase ? Departe de a fi un simplu capriciu dictat de nevoia de apartenenta la un grup elitist, alimentele bio-organice sunt o necesitate si o alegere inteligenta, desi, pentru moment, aceasta piata este una de nisa in Romania. Motivele sunt diverse: aspectul financiar, aceste produse fiind ceva mai scumpe, dar nu inaccesibile, contrar perceptiei generale, lipsa unei educatii corespunzatoare in aceasta directie si nu in ultimul rand, inaccesibilitatea lor pe o piata aflata abea la stadiul de tatonare.

Produse FAIRTRADE ecologice la Naturales
La Naturales puteti gasi si produse ecologice FAIRTRADE. Aceste produse sunt marcate cu sigla FAIRTRADE.Ce inseamna acest lucru ?Este o forma de comert echitabil care sustine producatorii si taranii din tarile in curs de dezvoltare din Africa, Asia si America Latina pentru ca acestia sa poata avea o existenta demna prin propriile lor puteri.

Standardele ecologice ale producatorilor si furnizorilor Naturales: Lebensbaum, GEPA, Oasis, Sonnentor
Produsele oferite de furnizorii Naturales provin din agricultura ecologica si sunt supuse unor controale riguroase care le garanteaza calitatea. Cei mai multi dintre acestia sunt adeptii comertului echitabil, Fairtrade, avand ca parteneri producatori din comunitati si organizatii din Africa, Asia si America Latina, care lucreaza la standarde recunoscute international. Acest lucru inseamna printre altele : fara exploatarea copiilor, garantia unui loc de munca in conditii de siguranta si salubritate. Buna colaborare dintre acestia si controalele efectuate in mod regulat duc la o imbunatatire permanenta a calitatii produselor.Calitatea Bio inseamna pentru acesti furnizori savurarea naturii cu constiinta impacata. De accea nu se folosesc aditivi alimentari industriali, conservanti, arome sintetice, emulgatori sau alte substante sintetice. Gustul naturii nu are nevoie sa fie potentat in mod artificial. Plantele sunt culese cu grija, la timpul lor, uscate si impachetate manual cu mare atentie la detaliu.

Suplimente alimentare ecologice

Naturales ofera de asemenea o serie de suplimente alimentare ecologice, furnizate in special de GSE Vertrieb GmbH din Germania, cum ar fi microalgele AFA, provenind din lacul Klamath/Oregon USA, cu un continut bogat de vitamina B12 sau Bio Spirulina Naturland, care contine alga Spirulina platensis, cunoscuta inca din timpurile aztecilor si mayasilor. Bio Spirulina este cultivata intr-un mediu protejat si fara pesticide in apropiere de Ecuator. Un alt supliment alimentar deosebit de apreciat pentru continutul mare de proteine vegetale de calitate, mai usor de asimilat de organism decat proteinele de origine animala, este Alga Chlorella. GSE Vertrieb a reusit sa cultive pentru prima data Chlorella in conditii ecologice, folosind doar ingrasamintele biologice de origine vegetala si apa de calitatea apei de baut sau de izvor.
Calitatea si puritatea ecologica a acestor produse este certificata de centre de control recunoscute international.

Si pentru ca ritualul ceaiului sa fie complet, Naturales vine si cu accesoriile potrivite fiecarei ocazii, de la filtre si plase pentru ceai la ceainice si cani de calitate superioara si cu un design deosebit.