Premianţii societăţii civile

BUCURESTI - 10 iunie 2011

Comunicat tip General in ONG

Ediţia a IX-a a Galei Societăţii Civile şi-a desemnat câştigătorii pe scena Operei Naţionale Bucureşti, continuând astfel să promoveze spiritul civic şi să recunoască oamenii care reprezintă Binele, exemplele de urmat şi structurile care duc România mai departe. Câştigătorii au fost aleşi dintr-un total de 193 de proiecte înscrise anul acesta în competiţie.

Marele Premiu al ediţiei 2011 a fost acordat Asociaţiei Salvează Vieţi pentru proiectul „Nu mă ignora!”. Proiectul a avut ca scop înfiinţarea unui Centru de Excelenţă în Tratarea Cancerului. Metoda prin care s-au strâns fondurile necesare s-a bazat pe posibilitatea companiilor de a redirecţiona 20% din impozitul pe profit către o cauză socială. Juriul a fost impresionat de rezultatele notabile şi cuantificabile care au dus la îndeplinirea obiectivelor proiectului, fondurile atrase depăşind 1 milion de euro.  Proiectul este, de asemenea, câştigătorul premiului I la secţiunea Sănătate.

Alte zece proiecte au fost desemnate câştigătoare ale premiului I pe secţiuni, după cum urmează: la secţiunea Educaţie, Cercetare, Învăţământ - proiectul „Closer to Oxford” al Asociaţiei Române de Dezbateri, Oratorie şi Retorică,  la secţiunea Artă şi Cultură - proiectul “Clasic e Fantastic” al Grupului de iniţiativă Clasic e Fantastic, la secţiunea Apărarea drepturilor individuale/ colective – proiectul Campania "Infertilitatea este o boală" (2010) al Asociaţiei SOS Infertilitatea, la secţiunea Comportament civic şi Participare publică – proiectul “Let`s Do It, Romania!” al Grupului de iniţiativă  “Let`s Do It, Romania”, la secţiunea Sănătate – proiectul “Hospice Sfânta Irina - o provocare pentru fiecare!” al Fundaţiei Sfânta Irina, la secţiunea Incluziune socială – proiectul “Atelier de inserţiune” al Samusocial din România şi proiectul “Abilităţi de viaţă independentă şi integrare socială la copii şi tineri cu dizabilităţi senzoriale” al Fundaţiei Light into Europe, la secţiunea Servicii de Asistenţă socială - proiectul „Temerarii ştiu că se poate - Poţi Şi Tu!” al Asociaţiei Little People Romania, pentru Protecţia mediului câştigator a fost proiectul „Adoptă un copac! - campania 2010” iniţiat de ViitorPlus - Asociaţia pentru dezvoltare durabilă, la Dezvoltare economică şi socială premiul I a fost acordat proiectului Cicloteque al Asociaţiei MaiMultVerde.

Premiul I pentru secţiunile noi din competiţie s-a acordat astfel: la secţiunea Proiecte si campanii de VOLUNTARIAT a revenit proiectului “Let`s Do It, Romania!” al Grupului de iniţiativă  “Let`s Do It, Romania“, în cadrul secţiunii Proiecte pentru TINERET s-a acordat proiectului „Abordări integrate de prevenire HIV/SIDA în România” al Fundaţiei Tineri pentru Tineri. De asemenea, la Proiecte si campanii de CSR Asociaţia Telefonul Copilului a fost premiată pentru proiectul Telefonul Copilului 116 111.

Premiul pentru Eficienţă a fost primit pentru Campania „Infertilitatea este o boală” (2010) de către Asociaţia SOS Infertilitatea. Premiul pentru Impact a fost acordat pentru proiectul „Servicii integrate pentru vârstnici în judeţul Bacău” iniţiat de Fundaţia de Sprijin Comunitar, ca şi proiectul Clubul cu Lipici - şansă la educaţie

pentru copii defavorizaţi care a luat premiul pentru Durabilitate. Asociaţia Centrul de Studii şi Programe pentru Dezvoltarea Serviciilor Sociale Comunitare ASCENDENT a câştigat la Originalitate cu proiectul „Educaţie prin solidaritate”. 

La Categoria-concurs „Proiecte de Educaţie financiară”, susţinută de ING Asigurări de Viaţă, a fost desemnată câştigătoare propunerea de proiect „GROW 1.0 editia 2011“ a Asociaţiei Şcoala de Valori.

De asemenea, Millenium People, organizatorul Galei Societăţii Civile, a dorit să acorde trei premii speciale pentru activitate deosebită Institutului Cultural Român, RFI România şi Fundaţiei Principesa Margareta a României.

În premieră în acest an în cadrul festivităţii, Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile a acordat primul Premiu Dan Manoleli pentru Dezvoltarea Societăţii Civile, un premiu de excelenţă care a revenit Centrului de Resurse pentru participare publică (CeRe).

Toţi câştigătorii ediţiei a IX-a a Galei Societăţii Civile pot fi vizualizaţi accesând site-ul http://www.galasocietatiicivile.ro/castigatori.php .

Proiectele sectorului neguvernamental au fost evaluate de peste 70 de specialişti în implementarea şi evaluarea proiectelor, cercetători, jurnalişti, lideri şi formatori de opinie, personalităţi publice care s-au remarcat de-a lungul timpului prin implicarea activă în societatea civilă din România, reprezentanţi ai sectorului privat, specialişti în marketing, comunicare, CSR, public affairs şi specialişti cu competenţe de management şi comunicare din industria de relaţii publice şi advertising, de formatori de opinie, jurnalişti, specialişti în implementarea şi evaluarea proiectelor sociale, reprezentanţi ai societăţii civile şi ai sectorului neguvernamental românesc. Componenţa juriului pentru fiecare categorie este menţionată pe site la: http://www.galasocietatiicivile.ro/jury.php

Despre Millenium Communications

Gala Societăţii Civile este un proiect Millenium People, susţinut de partenerul principal – Rompetrol şi de partenerii Ursus Breweries, Carpacement Holding, ING Asigurări de Viaţă, Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale şi Programul Tineret în acţiune, Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret, GlaxoSmithKline, Fundaţia ERSTE, MIC.RO, Euro Mini Storage, Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Coca-Cola HBC România şi Carrefour România.Parteneri media principali: EuropaFM, Adevarul, B1TV.Parteneri media: IQads, Smark, Esquire, Responsabilitate Socială, LumeBună.ro, Elevate, Newsoutdoor, Oops Media, Cocor Media Channel.Parteneri tradiţionali: Printco, 360revolution, Hostway, Kaustik, Netvibes Romania, Corvincristian.ro, Casa de producţie Studioset, BORŢUN●OLTEANU, RUSU+BORŢUN BRAND GROWERS.


Pentru mai multe informaţii despre eveniment, câştigători şi proiectele înscrise în competiţia din acest an puteţi accesa site-ul www.galasocietatiicivile.ro.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/millenium-communications2/premiantii-societatii-civile