O noua revista Science Fiction & Fantasy: GALILEO

BUCURESTI - 13 martie 2010

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

Incepind cu luna martie a acestui an, consecventa in eforturile sale de promovare a prozei science fiction & fantasy, Millennium Press va lansa primul numar al revistei trimestriale GALILEO SCIENCE FICTION & FANTASY.

Incepind cu luna martie a acestui an, consecventa in eforturile sale de promovare a prozei science fiction & fantasy, Millennium Press va lansa primul numar al revistei trimestriale GALILEO SCIENCE FICTION & FANTASY.

Despre conditiile grafice si calendarul aparitiilor in 2010

Formatul va fi trade paperback mediu (20,5 x 13,5 x 1,7 cm); vor fi 240 pagini tiparite pe hirtie volumica. Coperta va fi tiparita in policromie si laminata mat, cu lacuire selectiva pe titlu. Va fi o revista cu aparitie trimestriala, in prima luna a fiecarui anotimp; astfel, numarul 1 va aparea la sfirsitul lunii martie, numarul 2 in iunie (intentia editurii fiind de a-l lansa la Bookfest), numarul 3 in septembrie, iar numarul 4 la inceput de decembrie (cu putin efort, la Gaudeamus, la final de noiembrie).

Citeva cuvinte despre continut

Primul numar va contine in proportie de aproximativ 80% proza si 20% non-fictiune. Autorii romani prezenti cu povestiri in acest numar sint Liviu Radu si Sebastian A. Corn. Traducerile alcatuiesc o grupare solida, la rindul lor, fiind vorba de texte premiate cu Hugo, World Fantasy Award si Nebula semnate de James Patrick Kelly, Norman Spinrad, Joe Haldeman. Pentru cel din urma, binecunoscut cititorilor romani, o mentiune speciala, intrucit el va fi desemnat anul acesta drept Grand Master de catre SFWA si, in acest context, editorii au considerat nimerit sa-l aleaga drept subiect al primului Dosar Galileo, care va aduna laolalta o bio-bibliografie, un interviu in exclusivitate si o proza recompensata cu doua mari premii.
In ce priveste non-fictiunea, debuteaza in acest numar patru rubrici care se vor regasi numar de numar in sumar: Graham Sleight isi reia in paginile revistei Galileo rubrica din Locus, privind viitorul din perspectiva zilei de ieri si analizind jaloanele importante ale operei unui scriitor de gen; primul articol e dedicat unui monstru sacru: Ray Bradbury. Cory Doctorow va publica in Galileo o serie de articole in care va aborda – in contextul literaturii science fiction – impactul viitorului asupra mentalitatii prezentului. Paul di Filippo va sustine o rubrica de recenzii (asa cum face pentru Washington Post sau Asimov’s), iar Mircea Oprita va trece in revista, cu acribia care-l caracterizeaza, cite un capitol din istoria anticipatiei autohtone. In sfirsit, fiecare numar va avea cite-un invitat surpriza, care se va apleca asupra unui aspect al genului F&SF de extrema actualitate. Invitatul din primul numar va fi scriitorul canadian Peter Watts, care-si va spune parerea despre fenomenul cinematografic Avatar.
Traducatorii textelor din acest numar sint buni profesionisti: Cristina Ghidoveanu, Lorena Lupu, Robert Coller si Mircea Pricajan sint cei care si-au adus contributia la definitivarea acestui sumar.
Oferta de abonamente
Pretul de vinzare al revistei la difuzori (librarii, tarabe si depozite) va fi de 15 lei/exemplar. Costul unui abonament pe un an (4 numere a cite 240 de pagini) va fi de 50 lei. Abonatii vor plati asadar cu 2,50 lei mai putin per exemplar decit daca ar cumpara fiecare revista in parte. In plus, expedierea se va face pe cheltuiala editurii. Dar avantajele abonamentului nu se opresc aici. Cei ce se aboneaza pina la 1 aprilie 2010, vor primi impreuna cu fiecare numar cuprins in abonament o carte F&SF gratuita. Valoarea medie a fiecarui volum astfel oferit este de aproximativ 28,75 lei, prin urmare nu doar vor realiza o economie de 10 lei (la care se adauga scutirea de taxele postale), ci vor cistiga si o serie de carti-bonus care valoreaza laolalta pina in 115 lei. Asadar, pentru suma de 50 lei abonatii vor primi 4 reviste si 4 carti in valoare totala de pina 175 lei.
Titlurile propuse ca bonus sint urmatoarele:
·Michael Haulica – ASTEPTIND-O PE SARA
·Michael Haulica (editor) – ATELIERKULT: POVESTIRI FANTASTICE
·Nicola Griffith – RIUL LINISTIT
·Horia Nicola Ursu (editor) – TRANSFORMAREA LUI MARTIN LAKE SI ALTE POVESTIRI
·Ben Bova – POWERSAT
·Cory Doctorow – UN MILIARD DE SANSE
·Jack Dann – JAMES DEAN, REBELUL
·Dan Dobos – ABATIA
·Doru Stoica – INTRE BARIERE
Abonamentele pe un an pot fi achitate prin expedierea sumei de 50 lei printr-un mandat postal sau e-mandat pe adresa editurii (Horia Nicola Ursu la Millennium Press, Str. G. V. Popescu Nr.7, 440021 Satu Mare), prin transfer bancar (in contul RO43BTRL03101201998386XX deschis la Banca Transilvania Satu Mare, titular cont: Horia Nicola Ursu); dupa efectuarea platii, cititorii sint rugati sa expedieze un e-mail pe adresa office @ millenniumpress . ro, precizind adresa la care doresc sa primeasca revista, precum si titlurile cartilor-bonus (patru titluri!) pe care le-au ales din lista de mai sus.

Despre Millennium Press

Incepind cu luna martie a acestui an, consecventa in eforturile sale de promovare a prozei science fiction & fantasy, Millennium Press va lansa primul numar al revistei trimestriale GALILEO SCIENCE FICTION & FANTASY.
office@millenniumpress.ro
office@millenniumpress.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/millennium-press/o-noua-revista-science-fiction-fantasy-galileo