Industria de background screening din Europa se dezvolta sub indrumarea unui manager roman

BUCURESTI - 29 septembrie 2020

Comunicat tip Administrativ / Management in Afaceri, Media / Publicitate, HR

Laura Roșianu, General Manager la Mindit Consulting este, din aceasta toamna, noul Chair of the Board in Professional Background Screening Association, Europe Council ( PBSA ).

Fondata in 2003, PBSA este o asociatie internationala a companiilor care realizeaza procesul de background screening. Prin acesta, informatiile din CV-urile candidatilor sunt verificate, cu acordul lor prealabil, de catre o companie specializata in domeniu. In stransa legatura cu procesul de recrutare , acesta pune bazele unei relatii oneste intre angajat-angajator.
PBSA are sute de companii membre in toata lumea si cate un Board of Directors pentru fiecare Council (SUA, Canada, APAC si Europa), avand ca misiune stabilirea standardelor de bune practici, etica si performanta în industrie.

Laura Rosianu

Laura Rosianu

”Este o onoare si in acelasi timp o mare responsabilitate să fiu votata de colegii din Europa pentru un mandat de Chair of the Board al PBSA,  mai ales avand in vedere contextul social actual. Misiunea mea, ca Chair of the Board, va fi sa duc procesul de background screening la nivelul urmator, prin a creste numarul de membri si distributia lor la nivel European si prin a crea cadrul care sa permita dezvoltarea si unificarea industriei in Europa ” spune Laura Roșianu, General Manager Mindit Consulting.

 "In 2020, in ciuda eforturilor noastre, PBSA Europa a trebuit sa reduca planurile ambitioase de a se conecta cu membrii existenti si potentiali din toata Europa. In schimb, nevoia de implicare virtuala prin e-mail, podcast-uri si buletine informative a fost esentiala, iar Laura a jucat un rol primordial in dezvoltarea acestor activitati. Profesionalismul si energia ei au asigurat ca am ramas conectati cu membrii in moduri noi si eficiente si sunt increzator ca, sub conducerea ei in calitate de Chair of the Board, vom oferi mai mult sprijin decat oricand.” spune fostul Chair of the Board, Carl Butler, Director of Screening Services la Agenda Screening Services.

Pe langa activitatea de Chair of the Board, Laura Roșianu isi va continua activitatea in Comitetul de Communications si Comitetul de Membership & Events al PBSA, inceputa in 2019. Laura este Board Member in PBSA Europa din 2017, iar Mindit Consulting este parte din asociatie inca de la infiintare, avand un rol definitoriu in introducerea si dezvoltarea acestui proces in Romania.

 

Despre Mindit Consulting

Mindit Consulting este o companie cu capital 100% romanesc, fondata de Irina Arsene, care are ca misiune cresterea gradului de onestitate si transparenta in mediul de afaceri din Romania. Compania ofera servicii de background screening pentru angajatori, verificand, printre altele experientele profesionale, zona legala, prezenta in media si social media, studiile candidatilor.