MAE și UNICEF în România lansează proiectul “Ambasador Junior la Uniunea Europeană”

BUCURESTI - 27 decembrie 2018

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin ministrul delegat pentru afaceri europene, și UNICEF în România lansează proiectul „Ambasador Junior la Uniunea Europeană”, dedicat copiilor și adolescenților.

MAE

MAE

Programul, organizat în marja Președinției României la Consiliul UE, în primul semestru din 2019, reprezintă o premieră la nivelul Uniunii Europene.

Proiectul „Ambasador Junior la Uniunea Europeană” este o oportunitate de promovare a participării copiilor la nivel european, prin proiecte și mesaje, și de acomodare cu instituțiile europene, cu rolul acestora și cu procesul decizional.

Apelul la candidatură este deschis tuturor copiilor și adolescenților cu vârste cuprinse între 10 și 17 ani, pasionați de drepturile copilului și de promovarea unei Europe mai incluzive, de vorbitul în public și de scris, cu foarte bune abilități de comunicare în limba engleză sau franceză.

În cadrul proiectului, vor fi selectaţi două fete și doi băieți care vor avea oportunitatea, în premieră, să participe la întâlniri la nivel înalt, atât în România, cât și la Bruxelles, alături de lideri și tineri europeni.

Candidaturile pentru mandatul de „Ambasador Junior la Uniunea Europeană” pot fi depuse online până în data de 28 decembrie 2018, criteriile de eligibilitate și componența dosarului fiind disponibile pe site-ul www.unicef.ro. Juriul va fi format din reprezentanți ai Ministerului Muncii și Justiției Sociale, prin intermediul Autorității Naționale pentru protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA), Institutului European din România și al UNICEF.

Direcţia Purtător de Cuvânt şi Comunicare

Tel.: +40 21 431 1377

Mobil: +40 721 270 845

Web: www.mae.ro

E-mail: presa@mae.ro

Despre Ministerul Afacerilor Externe

Informaţii suplimentare:Stadiul îndeplinirii principalelor criterii tehnice de acces în programul Visa Waiver (VWP)I. Securitatea documentelor de călătorie1. Începând cu 18 ianuarie 2010, sistemul de eliberare a paşapoartelor electronice (biometrice) a devenit funcţional la nivelul întregii ţări.2. Toate documentele de călătorie emise de statul român răspund, de asemenea, unor standarde de securitate ridicate.3. Este operaţional un mecanism de transmiterea către Interpol, în termen de 24 de ore, a informaţiilor legate de paşapoartele pierdute sau furate.II. Controlul la frontierăAu fost adoptate numeroase acte normative în vederea combaterii eficiente a activităţilor infracţionale transfrontaliere: - HG 324/2007, de aprobare a Strategiei Naţionale privind Controlul la Frontieră pentru perioada 2007-2010, conţinând măsuri de gestionare coerentă şi eficientă a frontierei de stat a României - HG 1122/2007, de aprobare a Strategiei Naţionale privind Migraţia (2007-2010), conţinând măsuri de control al migraţiei, prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale, acordarea de azil şi integrarea socială a străinilor - HG 1654/2006, de aprobare a Strategiei naţionale de combatere a traficului ilegal de persoane (2006-2010)III. Aspecte legate de imigraţie1. Implementarea la nivel naţional a formatului unic de permis de reşedinţă pe teritoriul României pentru cetăţenii statelor terţe, în conformitate cu prevederile Regulamentului CE 1030/20022. Transpunerea în legislaţia naţională a prevederilor acquis-ului comunitar în domeniul aziluluiIV. Acorduri de cooperare în domenii relevante semnate sau în curs de negociere cu partea americană1. Acordul între Ministerul Internelor şi Reformei Administrative din România şi Departamentul Energiei al SUA privind cooperarea în prevenirea traficului ilicit cu materiale nucleare sau radioactive, semnat la Bucureşti, la 15 septembrie 20082. Declaraţia între Ministerul Internelor şi Reformei Administrative (MIRA) din România şi Departamentul Securităţii Interne din SUA privind principiile de cooperare în vederea întăririi măsurilor bilaterale de securitate pentru călătoriile internaţionale şi cerinţele Programului Visa Waiver, semnată la Washington, la 3 noiembrie 20083. Sunt în curs de finalizare negocierile cu partea americană cu privire la Memorandumul de Înţelegere între Guvernul României şi Guvernul Statelor Unite ale Americii privind activitatea ofiţerilor de securitate de pe aeronave (air marshals).

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ministerul-afacerilor-externe/mae-si-unicef-in-romania-lanseaza-proiectul-ambasador-junior-la-uniunea-europeana