Informări de presă din judeţele afectate de vremea severă

BUCURESTI - 29 ianuarie 2014

Comunicat tip General in Administratie Publica, Institutii Publice

Live site

La acest moment, echipajele de pompieri, ajutaţi de utilaje de deszăpezire, intervin pentru salvarea a zece persoane blocate în cinci autoturisme în apropierea comunei Vadu Paşii.
Pompierii au intervenit cu succes în această dimineaţă pentru salvarea a patru persoane blocate într-un autoturism în zona localităţilor Lunca şi C.A.Rosetti. Totodată, pompierii au intervenit şi în zona localităţii Năieni, pentru activităţi de deszăpezire.

Informări de presă din judeţele afectate de vremea severă

BUZĂU - 14 PERSOANE SALVATE DIN AUTOTURISME

La acest moment, echipajele de pompieri, ajutaţi de utilaje de deszăpezire, intervin pentru salvarea a zece persoane blocate în cinci autoturisme în apropierea comunei Vadu Paşii.

Pompierii au intervenit cu succes în această dimineaţă pentru salvarea a patru persoane blocate într-un autoturism în zona localităţilor Lunca şi C.A.Rosetti. Totodată, pompierii au intervenit şi în zona localităţii Năieni, pentru activităţi de deszăpezire. Angajaţii structurilor M.A.I. continuă să intervină în judeţul Buzău pentru salvarea şi ajutorarea persoanelor afectate de vremea severă.

COPIL SALVAT DIN LOCALITATEA AMARUO

Altă misiune dificilă a fost şi cea de acordare a asistenţei medicale unui copil cu febră din localitatea Amaru. Pentru a ajunge la locul în care acesta se afla, echipele de salvatori au fost însoţite de utilaje de deszăpezire din cadrul secţiei de drumuri judeţene. Pacientul a fost preluat şi transportat în deplină siguranţă de către echipele de salvare la Spitalul Judeţean Buzău.

ACTIUNI DE DESZĂPEZIRE 

Astfel, încă de la primele ore ale dimineţii, 20 de angajaţi ai Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-au deplasat în comuna Balta Albă - sat Băile cu ajutorul a două autocamioane militare, pentru a participa la acţiuni de deszăpezire. Totodată, încă de la primele ore ale dimineţii, structurile ce intervin pentru limitarea consecinţelor fenomenelor meteo periculoase au început deplasarea către localitatea Poşta Câlnău cu cinci pompieri, 10 militari şi un autocamion, pentru a desfăşura activităţi de deszăpezire. De asemenea, au fost reluate activităţile de deszăpezire în localitatea Vâlcelele, întrerupte pe timpul noptii trecute. Angajaţii M.A.I. au intervenit în acţiuni de sprijinire a populaţiei în localităţile Movila Banului şi Robeasca (câte 39 de jandarmi), Breaza (cinci pompieri şi 10 militari), Costeşti (cinci pompieri, patru jandarmi şi 10 militari), Cochirleanca (cinci pompieri şi 10 militari) şi Vîlcelele (patru jandarmi şi 20 de militari).

FILTRE RUTIERE

În continuare, pe drumurile naţionale şi judeţene pe care sunt instituite restricţii temporare, acţionează filtre de poliţie rutieră sprijinite de jandarmi. Astfel, începând cu prima oră a dimineţii au fost constituite 31 de filtre pentru monitorizarea traficului rutier, în cadrul acestora acţionând 195 poliţişti şi nouă jandarmi, cu 52 de autospeciale. 

BRĂILA – SUPLIMENTARE EFECTIVE PENTRU PREVENIREA EVENIMENTELOR RUTIERE

Peste 280 de poliţişti acţionează suplimentar în cursul zilei de miercuri cu peste 40 de mijloace auto, pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi informarea conducătorilor auto cu privire la condiţiile de trafic din judeţ. Poliţiştii au organizat totodată 15 filtre permanente de informare sau restricţionare temporară a circulaţiei, pe drumurile europene, naţionale şi judeţene care sunt blocate sau închise de către autorităţi. Totodată, poliţiştii brăileni participă la sprijinirea forţelor ce intervin în misiuni de salvare, pentru preluarea şi transportul persoanelor bolnave şi a femeilor gravide ce au nevoie urgentă de asistenţă medicală. VRANCEA Marţi, 28 ianuarie, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a gestionat şi monitorizat până la finalizare toate cazurile de acordare a asistenţei medicale pentru persoanele care au apelat numărul unic de urgenţă 112. În cursul acestei dimineţi, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a primit o autospecială de transport victime multiple, dislocată de la ISU Mureş. Autospeciala are capacitatea de a transporta în acelaşi timp până la 10 persoane sau patru pacienţi pe targă, caracteristicile tehnice permiţându-i deplasarea în locuri unde zăpada este depusă în strat gros.

ACȚIUNI DE DESZĂPEZIRE PENTRU PERSOANELE ÎN VÂRSTĂ

De asemenea, în cursul zilei de marţi, 45 de jandarmi din cadrul inspectoratului judeţean au ajutat la deszăpezirea a 98 de locuinţe şi a trei căi de acces.

La solicitarea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, un efectiv de 45 de jandarmi s-a deplasat cu două autospeciale în comunele Gologanu, Tătăranu şi Răstoaca, pentru a interveni la deszăpezirea celor mai afectate gospodării, în special a celor în care locuiesc persoane în vârstă, pentru facilitarea accesului la anexele acestora.La acest moment, 60 de jandarmi acţionează în alte patru localităţi - Tătăranu, Bordeasca Nouă, Bordeacsca Veche şi Vâjâitoarea, în cadrul unor acţiuni de deszăpezire. 

DEBLOCAREA CĂILOR DE ACCES CĂTRE LOCALITĂȚILE IZOLATE

La ora 10.00, toate drumurile naţionale şi judeţene din judeţul Vrancea erau deschise circulaţiei publice, nefiind semnalate localităţi izolate. Totodată, utilajele de deszăpezire continuă acţiunile pentru îndepărtarea stratului de zăpadă depus pe şosele şi lărgirea carosabilului.Echipajele de poliţie aflate în teren desfăşoară activităţi de monitorizare a traficului rutier, verificarea stării carosabilului şi informarea participanţilor la trafic, acordând sprijin utilajelor de deszăpezire şi autospecialelor aflate în misiuni de salvare. 

VASLUI – SALVAREA UNEI PERSOANE ÎN VÂRSTĂ CU PROBLEME MEDICALE

La acest moment, 10 pompieri, sprijiniţi de utilaje de deszăpezire (autofreză şi buldoexcavator), acţionează pentru salvarea unei femei de 84 ani din localitatea Brădești, cu probleme respiratorii. 

TELEORMAN – DEBLOCARE AUTOTURISME RĂMASE ÎN TRAFIC

La acest moment, pompierii intervin pentru deblocarea a două autoturisme și a unui autotren blocate pe DJ 504, între localităţile Cornetu și Alexandria.

* * * 

Prioritare pentru structurile Ministerului Afacerilor Interne rămân în continuare salvarea persoanelor aflate în situaţii critice şi acordarea de sprijin populaţiei afectate. În acest sens, vor fi continuate misiunile pentru îndepărtarea zăpezii din gospodării, de asigurare a asistenţei medicale şi de salvare a persoanelor ce necesită intervenţia structurilor specializate ale statului.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ministerul-afacerilor-interne/informari-de-presa-din-judetele-afectate-de-vremea-severa