Informari interventii IGSU

BUCURESTI - 27 ianuarie 2014

Comunicat tip General in Administratie Publica, Institutii Publice

Live site

Luni, 27 ianuarie a.c., în jurul orei 11.30, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a fost anunţat că o tânără din localitatea Mărgineanu, comuna Mihăileşti, a solicitat intervenţia Ambulanţei, deoarece urma să nască. La aceasta a ajuns de urgenţă şeful Postului de poliţie comunal Mihăileşti, cu autospeciala poliţiei, care a transportat-o pe aceasta până la DN2 E85, de unde a fost preluată de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Buzău.

Informari interventii IGSU

    BUZĂU. Luni, 27 ianuarie a.c., în jurul orei 11.30, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a fost anunţat că o tânără din localitatea Mărgineanu, comuna Mihăileşti, a solicitat intervenţia Ambulanţei, deoarece urma să nască. La aceasta a ajuns de urgenţă şeful Postului de poliţie comunal Mihăileşti, cu autospeciala poliţiei, care a transportat-o pe aceasta până la DN2 E85, de unde a fost preluată de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Buzău.

       Totodată, angajaţii ISU Buzău au intervenit în cursul zilei de luni, 27 ianuarie a.c., pentru asigurarea alimentelor de strictă necesitate în cazul celor aproximativ 50 de persoane oprite în zona Hanului Ovidiu din localitatea Glodeanu Sărat. Cu sprijinul Consiliului Judeţean, acestora le-a fost asigurată hrană caldă şi câte 10 litri de combustibil pentru autovehiculele în care se aflau.De asemenea, în filtrele din zona Buzău şi Râmnicu Sărat, au fost distribuite sandwich-uri, apă şi ceai unui număr de 108 persoane aflate în autovehicule.

    În jurul orei 10.30, un elicopter M.A.I. a preluat un pacient din localitatea Vîlcelele şi a aterizat în jurul orei 11.00 pe stadionul de atletism din municipiul Buzău, de unde acesta a fost preluat de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Buzău şi transportat la Spitalul Municipal Buzău.

    La ora 03:42, în urma apelului primit prin 112, o şenilată UTV-ARGO 8x8 cu doi subofiţeri şi doi lucrători ai Consiliului Judeţean Haghita, împreună cu un echipaj aparţinând Serviciului de Ambulanţă Judeţean Buzău s-au deplasat în localitatea Pogonele, comuna Ţinteşti, pentru preluarea unei femei gravide, cu vârsta de 20 ani, şi transportarea acesteia la spital. Totodată, în cursul aceleaşi zile, la ora 03:30, femeia gravidă din localitatea Robeasca a fost preluată de un echipaj Serviciului de Ambulanţă Judeţean Brăila şi transportată la spitalul din localitatea Faurei.

    VRANCEA. În cursul după-amiezii de luni, 27 ianuarie a.c., o femeie din Slobozia Bradului a născut în ambulanţă, în drum spre spital, la intrare în municipiul Focşani. Apropierea naşterii a fost anunţată prin intermediul numărului unic de urgenţă 112 în jurul orei 09.20, iar către locul indicat a plecat o ambulanţă din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vrancea. În jurul orei 11.50, pe timpul deplasării pe DN 2 (E8) - zona Urecheşti, de la domiciliul acesteia către unitatea spitalicească din Focşani, asistată de personalul medical de pe ambulanţă, femeia a dat naştere unei fetiţe de 3,6 kg. Echipajul SAJ a predat în condiţii bune, atât copilul cat si mama, medicului de gardă din cadrul Unităţii de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” din Focşani.

    Un elicopter al MAI efectuează o misiune în judeţul Vrancea pentru a prelua şapte  persoane ce necesită dializă şi o persoană ce are nevoie de asistenţă medicală.Şase persoane din comuna Sihlea şi una din Băleşti trebuie să ajungă astăzi, 27 ianuarie a.c., la centrul specializat din Focşani pentru efectuarea dializei. Din cauza impracticabilităţii căilor de acces terestre, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Anghel Saligny” al judeţului Vrancea, prin intermediul I.G.S.U., a solicitat sprijin aerian pentru evacuarea celor opt persoane. De asemenea, în cadrul misiunii, va fi preluată şi persoana în vârstă de 64 ani din satul Bogza, comuna Sihlea, care a suferit un traumatism la umăr şi torace după ce a căzut de la înălţime. Reprezentanţii Inspectoratului General de Aviaţie al MAI au confirmat că situaţia meteorologică permite zborul. Locul aterizării va fi stabilit de echipajul aeronavei, în urma analizării datelor transmise prin dispeceratul ISU Vrancea.

    În cursul zilei de astăzi, 82 persoane sunt programate pentru dializă, dintre care 60 din afara municipiului Focşani. O parte dintre acestea sunt deja în oraş cazate la rude, altele sunt internate la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” din Focşani, iar celelalte vor fi aduse către unitatea spitalicească, conform procedurii. În situaţia în care vor fi întâmpinate dificultăţi în deplasarea pe traseul stabilit, se va contacta ISU Vrancea, care va solicita sprijin utilajelor de deszăpezire pentru facilitarea accesului către pacienţi.

    De asemenea, ISU Vrancea are pregătite două vehicule pe şenile cu tracţiune 8x8 care pot interveni pentru evacuarea persoanelor din zone greu accesibile, iar Garnizoana Focşani poate pune la dispoziţie autovehicule 6x6.

    PRAHOVA. Duminică, 26 ianuarie a.c., la ora 00:08, prin intermediul numărului unic de urgenţă 112, a fost solicitat ajutor medical pentru un copil de 7 ani din comuna prahoveană Fulga, ce prezenta dureri abdominale. Un UTV (autoşenilat) s-a deplasat de urgenţă la primăria din localitatea unde se afla minorul, ocazie cu care paramedicii au evaluat starea de sănătate a copilului şi i-au acordat primul ajutor calificat. Ulterior, copilul a fost transportat împreună cu mama acestuia la un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Prahova ce se afla la aproximativ 15 km de localitatea Fulga. 

    În cursul aceleiaşi nopţi, în jurul orei 00:50, acelaşi UTV (autoşenilat) s-a deplasat şi în satul Colceag, unde o persoană rămăsese blocată în locuinţă din cauza zăpezii şi a viscolului şi avea nevoie urgentă de îngrijiri medicale. Victima a fost preluată de echipajul de paramedici care i-au acordat primul ajutor calificat, ulterior fiind transportată la un echipaj Serviciului de Ambulanţă Prahova.

    NEAMŢ. În cursul zilei de duminică, 26 ianuarie a.c., angajaţii Detaşamentului de Pompieri Roman din cadrul ISU Neamţ au întreprins o acţiune umanitară în cadrul căreia au distribuit alimente, ceai cald şi apă minerală persoanelor din autocamioanele oprite pe E85 la ieşire din municipiul Roman, ca urmare a restricţiilor de trafic din celelalte judeţe (zona aflată sub atenţionare de Cod Roşu). 

    IAŞI. În cursul zilei de duminică, 26 ianuarie a.c., Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Grigore Sturdza” al judeţului Iaşi a fost solicitat să intervină în localitatea Hadâmbu din comuna Mogoşeşti, pentru acordarea de îngrijiri medicale şi transportul la spital al unui bărbat în vârstă de 75 de ani, cu hipotermie.La locul intervenţiei s-a deplasat autospeciala de Terapie Intensivă Mobilă din cadrul Detaşamentului 1 de Pompieri Iaşi. Ajunşi la faţa locului, salvatorii au constatat că pacientul prezenta hipotermie, degerături la membrele superioare şi la urechi. Acestuia i-a fost acordat primul ajutor medical, fiind ulterior transportat în condiţii de siguranţă la Spitalul Sfântul Spiridon din municipiul Iaşi, pentru primirea îngrjirilor medicale de specialitate.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ministerul-afacerilor-interne/informari-interventii-igsu