Întrevedere a secretarului de stat Bogdan Tohăneanu cu secretarul general al OCEMN

BUCURESTI - 28 ianuarie 2014

Comunicat tip General in Administratie Publica, Institutii Publice

Live site

Secretarul de stat Bogdan Tohăneanu a avut marți, 28 ianuarie a.c., o întrevedere de lucru cu Victor Ţvircun, secretar general al Secretariatului Internaţional Permanent (PERMIS) al Organizaţiei Cooperării Economice a Mării Negre (OCEMN).

Secretarul de stat Bogdan Tohăneanu a avut marți, 28 ianuarie a.c., o întrevedere de lucru cu Victor Ţvircun, secretar general al Secretariatului Internaţional Permanent (PERMIS) al Organizaţiei Cooperării Economice a Mării Negre (OCEMN). Discuţiile s-au axat pe contribuţia României, prin Ministerul Afacerilor Interne, la dezvoltarea cooperării în domeniul combaterii criminalităţii organizate în regiunea extinsă a Mării Negre. Cei doi oficiali au abordat şi problematica interconectării eforturilor depuse de statele din regiune cu priorităţile europene pentru această zonă, inclusiv prin avansarea de iniţiative şi proiecte care să contribuie nemijlocit la contracararea oricăror tipuri de infracţionalitate.Menţionăm că România, în calitate de stat coordonator al Grupului de lucru constituit în cadrul OCEMN privind combaterea criminalităţii, va organiza în primul semestru al anului curent, o nouă reuniune a miniştrilor de interne/ordine publică din statele membre ale organizaţiei.

* * *Organizaţia Cooperării Economice a Mării Negre (OCEMN) a fost înființată în anul 1992 şi reuneşte state precum Republica Albania, Republica Armenia, Republica Azerbaidjan, Republica Bulgaria, Republica Elenă, Georgia, Federaţia Rusă, Republica Moldova, România, Republica Serbia, Republica Turcia şi Ucraina. OCEMN are 23 de grupuri de lucru pe diferite domenii, coordonate de statele membre pentru o perioadă de doi ani.România, prin Ministerul Afacerilor Interne, coordonează, pentru a şasea oară consecutiv, începând cu anul 2002, Grupul de lucru constituit în cadrul OCEMN privind combaterea criminalităţii, în special a formelor ei organizate, fapt ce reprezintă o situaţie singulară în istoria organizaţiei.De asemenea, M.A.I. participă şi la lucrările Grupului de lucru privind asistenţa în situaţii de urgenţă, contribuţia experţilor români în acest domeniu fiind deosebit de apreciată de statele membre ale organizaţiei.

Taguri: mini
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ministerul-afacerilor-interne/intrevedere-a-secretarului-de-stat-bogdan-tohaneanu-cu-secretarul-general-al-ocemn