O nouă promoție de agenți de poliție si subofițeri M.A.I.

BUCURESTI - 2 noiembrie 2018

Comunicat tip General in Media / Publicitate, Institutii Publice

Aproape 2.900 de elevi au absolvit, în ultimele două zile, cursurile școlilor de agenți și subofițeri ale Ministerului Afacerilor Interne.

MAI

MAI

Cu acest prilej, ei au fost înaintați în primul grad profesional/militar și, în perioada următoare, își vor începe activitatea în cadrul structurilor MAI la care au fost repartizați.

În contextul în care aceștia pășesc într-o nouă etapă a vieții, ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, le-a transmis: ”faceți pasul apăsat, ferm și cu demnitate pentru că aceasta este atitudinea care trebuie să vă caracterizeze ca oameni, în general, și ca profesioniști, în special.”

”Respectați-vă părinții, profesorii, mentorii și, oricât de sus veți ajunge în ierarhia instituțională, nu uitați niciodată de unde ați plecat!” i-a mai îndemnat ministrul Carmen Dan.

Tinerii avansați zilele acestea în primul grad profesional/militar se adaugă celor peste 2.400 care au absolvit școlile postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne în luna iulie a acestui an.

Reamintim faptul că, pentru conducerea Ministerului Afacerilor Interne reducerea deficitului de personal a fost și rămâne o prioritate. În acest sens, s-au inițiat și promovat mecanisme, pe două paliere: creșterea numărului persoanelor formate în instituțiile de învățământ proprii și angajarea de personal din sursă externă MAI, în principal, pentru ocuparea funcțiilor de specialist.

Dacă la începutul anului 2018 deficitul de personal din MAI era de cca. 16%, în prezent a ajuns la aproximativ 11,74%. Conform estimării, acesta va continua să scadă treptat în următorii patru ani, cu atât mai mult cu cât ieșirile din sistem înregistrează un trend descendent după momentul modificării legislației în domeniu. Spre exemplu, în 2018, 1.975 de angajați și-au încetat activitatea în instituție, dintre care 1.317 cu drept la pensie, comparativ cu 8.659, dintre care 7.757 cu drept la pensie, care au părăsit sistemul în anul 2017.

***

La nivelul Ministerului Afacerilor Interne există 6 instituții de învățământ postliceal, respectiv Şcoala de Agenţi de Poliţie "Vasile Lascăr" Câmpina, Şcoala de Agenţi de Poliţie "Septimiu Mureşan" Cluj, școlile militare de subofiţeri de jandarmi "Grigore Alexandru Ghica"- Drăgăşani și "Petru Rareș", Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră "Avram Iancu" – Oradea, dar și Şcoala de Subofiţeri Pompieri şi Protecţie Civilă "Pavel Zăgănescu" – Boldeşti.

DIRECȚIA INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Directia Informare si Relatii Publice Centrul de Presa al M.A.I.

Telefoane: 021/264.86.17 (oras) 11.707 (interior M.A.I.) E-mail: comunicare@mai.gov.ro