Peste 6000 de politisti, jandarmi, pompieri la datorie-sinteza misiunilor M.A.I.

BUCURESTI - 31 ianuarie 2014

Comunicat tip General in Administratie Publica, Institutii Publice

Live site

La nivelul Ministerului Afacerilor Interne au fost mobilizați în cursul zilei de astăzi și au acționat în teren aproximativ 6.100 de polițiști, pompieri, jandarmi care au intervenit cu peste 1.600 mijloace tehnice în ajutorul populației afectate de zonele afectate de fenomenel meteo periculoase.

La nivelul Ministerului Afacerilor Interne au fost mobilizați în cursul zilei de astăzi și au acționat în teren aproximativ 6.100 de polițiști, pompieri, jandarmi care au intervenit cu peste 1.600 mijloace tehnice în ajutorul populației afectate de zonele afectate de fenomenel meteo periculoase.

Misiuni de salvare au avut loc astăzi în toate judeţele afectate de fenomenele meteorologice periculoase. La nivelul zonelor afectate, în intervalul 08.00-16.00, s-a intervenit la un total de 102 misiuni medicale de urgenţă, cu ajutorul pompierilor salvatori, echipajelor SMURD și elicopterelor MAI.

 Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I. au desfăşurat 22 de misiuni de salvare în localităţile din care au fost transmise solicitări de intervenţie aeriană, acordând asistenţă aeromedicală pentru 31 de persoane aflate în stare critică. Astfel, Inspectoratul General de Aviaţiei al M.A.I. a răspuns solicitărilor de asistenţă  aeriană din judeţele Buzău, Brăila, Constanţa, Călăraşi, Galaţi. Dintre persoanele salvate de piloţii Ministerului Afacerilor Interne, trei au fost femei însărcinate, iar şapte au fost copii, toate persoanele fiind preluate şi transportate către unităţi medicale specializate.

Pompierii de la inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă au intervenit pentru salvarea semenilor şi bunurilor acestora. Peste 2.000 de pompieri au acționat în județele afectate de fenomenele meteo periculoase.

Peste 2.800 de poliţişti au acționat  suplimentar faţă de dispozitivele curente de ordine şi siguranţă publică în judeţele Buzău, Călăraşi, Brăila, Ialomiţa, Constanţa şi Tulcea, în contextul evenimentelor generate de căderile abundente de zăpadă şi intensificările vântului. Poliţiştii au desfășurat misiuni de dirijare şi control a traficului rutier şi salvare de vieţi omeneşti.

La nivelul Jandarmeriei Române s-a realizat relocarea de forţe în sprijinul populaţiei care a avut de suferit în aceste zile, în 120 de localități din  judeţele unde au fost emise avertizări meteorologice:

 - Judeţul Brăila - 155 jandarmi din cadrul Grupării Mobile Bacău împreună cu 80 jandarmi din cadrul I.J.J. Brăila. Total forţe: 235 jandarmi.

- Judeţul Buzău - 161 jandarmi din cadrul Grupării Mobile Ploieşti împreună cu 101 jandarmi din cadrul I.J.J. Buzău. Total forţe: 262 jandarmi.

- Judeţul Călăraşi - 100 jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei şi 90 jandarmi din cadrul Grupării Mobile Constanţa împreună cu 80 jandarmi din cadrul I.J.J. Călăraşi. Total forţe: 270 jandarmi.

 - Judeţul Ialomiţa – 100 jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei şi 75 jandarmi din cadrul Grupării Mobile Constanţa împreună cu 60 jandarmi din cadrul I.J.J. Ialomiţa. Total forţe: 235 jandarmi.

 - Judeţul Vrancea – 45 jandarmi din cadrul Grupării Mobile Bacău împreună cu 81 jandarmi din cadrul I.J.J. Vrancea. Total forţe: 126 jandarmi.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ministerul-afacerilor-interne/peste-6000-de-politisti-jandarmi-pompieri-la-datorie-sinteza-misiunilor-m-a-i