Peste 80 de persoane salvate în misiunile IGAv din această săptămână

BUCURESTI - 31 ianuarie 2014

Comunicat tip General in Administratie Publica, Institutii Publice

Live site

A patra zi de misiuni aeriene ale elicopterelor M.A.I. – peste 80 de persoane salvate în misiunile aeriene din această săptămână.
Din ordinul viceprim-ministrului și ministru interimar al M.A.I., Gabriel Oprea, 11 elicoptere au fost disponibile și astăzi pentru misiuni de salvare sau transport alimente.

A patra zi de misiuni aeriene ale elicopterelor M.A.I. – peste 80 de persoane salvate în misiunile aeriene din această săptămână. Din ordinul viceprim-ministrului și ministru interimar al M.A.I., Gabriel Oprea, 11 elicoptere au fost disponibile și astăzi pentru misiuni de salvare sau transport alimente.

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I. au intervenit şi astăzi, 31 ianuarie a.c., în misiuni de salvare, pentru ajutorarea persoanelor care au nevoie urgentă de asistenţă medicală.

Primul zbor a fost efectuat în această dimineaţă de un elicopter SMURD, de la București către localitatea Lişcoteanca din judeţul Brăila, de unde a preluat o pacientă, în vârstă de 82 de ani, cu accident vascular cerebral, aflată în stare de inconştienţă.

La scurt timp, un elicopter tip MI-17 s-a deplasat către localitatea Lipănescu, judeţul Buzău, pentru a prelua o pacientă în vârstă de 73 de ani, cu afecţiuni cardiace şi care trebuia să ajungă urgent la spital. De asemenea, elicopterul   MI-17 a zburat în satul Drogu, din judeţul Brăila, pentru a prelua o pacientă în vârstă de 60 de ani cu afecţiuni cardiace. Același elicopter a preluat din localitatea Cuca, județul Galați 3 pacienți cu probleme de sănătate.

Un alt elicopter tip MI-8, pus la dispoziția Ministerului Apărării Naționale, a decolat din judeţul Iaşi și a efectuat mai multe curse pentru a duce alimente și medicamente localinicilor din comunele Pribeagu şi Vişani, judeţul Brăila.

Tot la Iaşi, un elicopter SMURD, de la Unitatea Specială de Aviaţie, a preluat din Paşcani un bărbat în şoc cardiogen, pe care l-a adus la baza I.S.U. Iaşi de unde a fost preluat de o ambulanţă.Un alt elicopter SMURD  a preluat de la Galaţi un bărbat cu atac cerebral vascular  pe care l-a transportat la Bucureşti. În capitală  a mai fost adus, tot de un aparat de zbor al M.A.I., un copil de un an şi cinci luni cu probleme medicale.

De la începutul săptămânii, în cele patru zile în care condiţiile meteorologice au permis ridicarea de la sol,  aeronavele Inspectoratului General de Aviaţie au contribuit la salvarea a peste 80 de persoane. Totodată, elicopterele M.A.I. au efectuat mai multe misiuni în cadrul cărora au transportat alimente sau echipaje de jandarmi, polițiști, militari şi pompieri, în localităţile afectate de fenomenele meteorologice severe, pentru a veni în sprijinul populației din aceste zone.

Misiunile aeronavelor M.A.I. se află încă în dinamică, putând surveni modificări în funcție de urgențe în planificarea zborurilor și destinația acestora.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ministerul-afacerilor-interne/peste-80-de-persoane-salvate-in-misiunile-igav-din-aceasta-saptamana