Vicepremierul Gabriel Oprea a conferit Placheta de Onoare a MAI preşedintelui Academiei Române

BUCURESTI - 30 octombrie 2014

Comunicat tip General in Administratie Publica, Educatie / Cultura, Institutii Publice

În cadrul unei ceremonii care a avut loc joi, 30 octombrie a.c., viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel OPREA, a conferit Placheta de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne Președintelui Academiei Române, academician dr. ing. Ionel Valentin VLAD,”pentru participarea activă a Academiei Române la dezvoltarea societăţii româneşti și pentru sprijinul permanent acordat instituțiilor sistemului de apărare, ordine publică și securitate națională”.

[...] viitorul nostru ca națiune este garantat de valori autentice, de intelectuali, de elite care pot vedea dincolo de orizontul apropiat, și care își dedică viața și cariera apărării interesului național. [...]

Viceprim-ministrul Gabriel Oprea

Cu acest prilej, viceprim-ministrul Gabriel Oprea a subliniat că ”viitorul nostru ca națiune este garantat de valori autentice, de intelectuali, de elite care pot vedea dincolo de orizontul apropiat, și care își dedică viața și cariera apărării interesului național. În mod fericit, istoria Academiei Române se împletește cu cea a Ministerului Afacerilor Interne, diverse personalități ale vieții sociale și politice fiind atât membri ai Academiei Române, cât și miniștri de interne. Printre aceștia îi amintesc pe iluștrii Mihail Kogălniceanu, Ion Ghica sau Ion C. Brătianu (…)” .

“Ca viceprim-ministru pentru securitate națională, cu experiență în funcții guvernamentale, recunosc rolul deosebit pe care specialiștii trebuie să-l aibă în fundamentarea deciziilor pentru România”, a afirmat vicepremierul Gabriel Oprea, amintind de ”Proiectul de dezvoltare a României pentru perioada 2016 – 2035”, demers prin care Academia Română propune o serie de studii strategice în domenii cruciale pentru statul român.

La rândul său, președintele Academiei Române a mulțumit pentru distincția primită afirmând că “această plachetă onorează Academia Română, instituție fundamentală a statului român, la fel ca și Ministerul Afacerilor Interne, ambele înființate aproape în același timp. În decursul a circa 150 de ani de existență am lucrat pentru binele țării, pentru interesul național. Ne exprimăm speranța că și pe viitor ne vom uni eforturile spre progresul României și afirmarea ei în lume, respectând identitatea și demnitatea țării noastre”.

La ceremonie a participat ca invitat domnul profesor universitar doctor Vasile Dâncu, alături de întreaga conducere a ministerului.

Placheta de onoare este cea mai importantă distincție a Ministerului Afacerilor Interne care se acordă personalităților române și străine care au sprijinit constant Ministerul Afacerilor Interne şi au avut o contribuție majoră la dezvoltarea domeniului securităţii naţionale a României.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ministerul-afacerilor-interne/vicepremierul-gabriel-oprea-a-conferit-placheta-de-onoare-a-mai-presedintelui-academiei-romane