Infiintarea Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, Industrie Alimentara si Dezvoltare Rurala

BUCURESTI - 9 martie 2004

Comunicat tip General in Administratie Publica

In cursul zilei de astazi a avut loc conferinta de presa sustinuta de ministrul Ilie Sarbu la sediul Directiei Silvice Bucuresti. La eveniment au mai participat Miron Moldovan, directorul general al Directiei Generale Buget-Finante si Viorel Ion Davidoiu, director al Corpului de Control al Ministrului.

Printre temele abordate s-au enumerat si infiintarea Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, Industrie Alimentara si Dezvoltare Rurala ; cotele acordate de Uniunea Europeana pentru Romania pentru lapte si zahar precum si controalele efectuate in domeniu silviculturii in perioada ianuarie 2001 - 31 decembrie 2003.
In cadrul conferintei Ilie Sarbu a declarat : «Sunt convins ca Ministerul Agriculturii va putea incheia negocierile de aderare chiar mai devreme decat se preconizase initial, respectiv toamna acestui an. Totodata, la sfarsitul saptamanii viitoare se va definitiva situatia privind restantele ce trebuie incheiate. Tot atunci voi merge la Bruxelles pentru analiza situatiei, dupa aceea urmand sa aiba loc la Bucuresti negocierile cu patronaltele Zahar si Lapte pentru a putea ajunge la un consens privind cotele. Ministerul considera ca valorile la care s-ar ajunge, prin prisma experientei celorlalte tari care au negociat, sunt suficiente si nu pot pune in pericol, asa cum s-a speculat, industria producatoare sau cultivatoare de sfecla de zahar. Cu toate ca am dat subventiile cele mai mari pentru sfecla de zahar, am observat ca nu mai exista interes pentru aceasta cultura. In domeniul laptelui, fermele tip european cu 20 de capete de vaci dau rezultate, dar care este imposibil sa se arate instantaneu. Sper ca la intoarecerea de la Bruxelles, vom relansa dialogul cu Patronatele si consider ca, la ora actuala, Ministerul Agriculturii a facut eforturi de-a dreptul remarcabile.»

Despre Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale

Biroul de Presă al Ministerului Agriculturii, Pădurilor, Apelor şi Mediului

Tel: 307.85.52; Fax: 307.85.54;

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ministerul-agriculturii-padurilor-si-dezvoltarii-rurale/infiintarea-agentiei-de-plati-si-interventie-pentru-agricultura-industrie-alimentara-si-dezvoltare-rurala