Prevenirea apariţiei de toxiinfecţii alimentare

BUCURESTI - 9 martie 2004

Comunicat tip General in Administratie Publica

Pentru prevenirea apariţiei unor episoade de toxiinfecţii alimentare, având în vedere perioada sărbătorilor de primăvară când în mod tradiţional se consuma cantităţi sporite de alimente, în special carne de miel şi oua, Agenţia Veterinară şi pentru Siguranţa Aimentelor atenţionează consumatorii asupra pericolului pe care îl reprezintă aprovizionarea cu produse de origine animală care nu au fost controlate veterinar şi care se desfac pe marginea şoselelor sau în alte locuri neamenajate sau neautorizate.

Aprovizionarea cu carne şi alte produse de origine animală trbuie să se realizeze numai în locuri şi spaţii special amenajate şi pentru care se face dovada că au fost supuse controlului veterinar.
Pentru situaţii deosebite consumatorii trebuie să apeleze la personalul veterinar din cadru direcţiilor veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene şi a municipiului Bucureşti.

Despre Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale

AGENTIA VETERINARA SI PENTRU SIGURANTA ALIMENTELOR Str. Negustori nr. 1B, sect. 2, cod 023951, Bucuresti
Tel: 315.78.75; Fax: 312.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ministerul-agriculturii-padurilor-si-dezvoltarii-rurale/prevenirea-aparitiei-de-toxiinfectii-alimentare