Ceremonii militare în memoria plutonierului-major Claudiu Constantin Vulpoiu

BUCURESTI - 30 martie 2014

Comunicat tip General in Administratie Publica, Politic

Luni, 31 martie, la ora 08.00, în toate unităţile militare din ţară şi în cele dislocate în afara teritoriului naţional vor fi organizate ceremonii militare şi religioase de comemorare pentru eroul căzut la datorie.

Plutonierul-major Claudiu Constantin Vulpoiu

Plutonierul-major Claudiu Constantin Vulpoiu

           Plutonierul-major Claudiu Constantin Vulpoiu a decedat în Afganistan, în dimineaţa zilei de duminică, 30 martie, în urma unui atac sinucigaş cu un autovehicul încărcat cu exploziv care a intrat direct în maşina de luptă.

            Claudiu Constantin Vulpoiu avea 41 de ani, era angajat al Ministerului Apărării Naţionale din 2001, căsătorit, un copil. A mai participat la şase misiuni externe, în Afganistan şi Irak.

            Militarii români, din Batalionul de Manevră dislocat în provincia Zabul, executau o misiune de patrulare, cu trei maşini de luptă MRAP (rezistente la mine şi protejate împotriva ambuscadelor - Mine-Resistant Ambush Protected), pe autostrada A1, la aproximativ 10 kilometri sud-vest de Baza operaţională înaintată Mescall.

            În urma atacului, militarilor li s-a acordat primul ajutor şi au fost transportaţi cu un elicopter de evacuare medicală la spitalul din Kandahar.

            Ministrul apărării naţionale transmite sincere condoleanţe familiei militarului decedat şi urmăreşte cu atenţie starea răniţilor.

Despre Ministerul Apararii Nationale

Ministerul Apărării Naționale (MApN) este organul de specialitate al administrației publice centrale, în subordinea Guvernului României, prin care este condusă activitatea în domeniul apărării naționale, potrivit prevederilor legii și strategiei de securitate națională, pentru garantarea suveranității, independenței și unității statului, integrității teritoriale a țării și democrației constituționale.