Evaluarea stadiului lucrarilor de la aerodromul din Fetesti

BUCURESTI - 4 noiembrie 2014

Comunicat tip General in Administratie Publica, Logistica/Transport, Institutii Publice

Miercuri, 5 noiembrie, începând cu ora 12.00, ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, va evalua stadiul lucrărilor privind reabilitarea şi modernizarea infrastructurii aerodromului Bazei 86 Aerienă.

Evaluarea stadiului lucrarilor de la aerodromul din Fetesti

            Jurnaliştii care doresc să participe la activitate sunt aşteptaţi, la ora 11.30, la punctul de acces al Bazei 86 Aerienă din localitatea Borcea.

            Persoană de contact: căpitan-comandor Gabriela Paşca,  0721.371.060.

* * *

            Aeroportul din Borcea va deveni unul la standarde NATO, compatibil cu tehnica de dirijare şi de operare a zborurilor avioanelor F-16.

            Lucrările de modernizare prevăzute în proiect, a cărui valoare totală este de 32 milioane de euro, vizează sistemul de frânare de avarie, platformele de parcare şi de mentenanţă ale aeronavelor, depozitele de muniţii şi cele de carburanţi, hangarul de mentenanţă, dar şi pista de aterizare-decolare.

            Din bugetul M.Ap.N. sunt alocate 11 milioane de euro pentru acest proiect de modernizare, iar din finanţările prin Programul NATO de Investiţii în Securitate (NSIP), aproximativ 21 milioane de euro.

Despre Ministerul Apararii Nationale

Ministerul Apărării Naționale (MApN) este organul de specialitate al administrației publice centrale, în subordinea Guvernului României, prin care este condusă activitatea în domeniul apărării naționale, potrivit prevederilor legii și strategiei de securitate națională, pentru garantarea suveranității, independenței și unității statului, integrității teritoriale a țării și democrației constituționale.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ministerul-apararii-nationale/evaluarea-stadiului-lucrarilor-de-la-aerodromul-din-fetesti