Genişti români, la exerciţiul multinaţional „BLONDE AVALANCHE 2014”

BUCURESTI - 2 septembrie 2014

Comunicat tip General in Administratie Publica, Institutii Publice

În perioada 3 - 5 septembrie, se desfăşoară, în Ucraina, exerciţiul multinaţional „Blonde Avalanche 2014”, la care vor participa şi 14 militari români din Brigada 10 Geniu „Dunărea de Jos”.

Genişti români, la exerciţiul multinaţional „BLONDE AVALANCHE 2014”

Ediţia din acest an, care se va desfăşura în localităţile Starychi şi Vinogradiv, are ca scop instruirea personalului Batalionului multinaţional de geniu pentru executarea unor misiuni specifice de limitare şi înlăturare a consecinţelor calamităţilor naturale, în bazinul râului Tisa.

Din cele 11 ediţii precedente, „Blonde Avalanche” a fost desfăşurat pe teritoriul României în 2004, la Vinţu de Jos, jud. Alba, în 2008, la Mărtineşti, jud. Cluj, şi la Brăila, în 2012.

Exerciţiul se desfăşoară anual, în baza Legii nr. 583 din 24 octombrie 2002, pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul României, Guvernul Republicii Slovace, Cabinetul de Miniştri al Ucrainei şi Guvernul Republicii Ungare privind înfiinţarea Batalionului multinaţional de geniu, semnat la Budapesta, la 18 ianuarie 2002.

Despre Ministerul Apararii Nationale

Ministerul Apărării Naționale (MApN) este organul de specialitate al administrației publice centrale, în subordinea Guvernului României, prin care este condusă activitatea în domeniul apărării naționale, potrivit prevederilor legii și strategiei de securitate națională, pentru garantarea suveranității, independenței și unității statului, integrității teritoriale a țării și democrației constituționale.