Mesajul ministrului apărării naţionale, Mircea Duşa, cu prilejul Zilei Veteranilor de Război

BUCURESTI - 29 aprilie 2014

Comunicat tip General in Administratie Publica, Politic

Dumneavoastră, veteranii de război, ne-aţi învăţat lecţia patriotismului, că iubirea de ţară se măsoară în luptă, prin sacrificiul şi determinarea de a-ţi apăra patria atunci când este nevoie. Sunteţi un reper moral pentru noi, aţi luptat vitejeşte în război şi aţi trecut cu demnitate peste toate greutăţile vieţii.

Mesajul ministrului apărării naţionale, Mircea Duşa, cu prilejul Zilei Veteranilor de Război

            Astăzi ne aducem aminte şi de cei care s-au jertfit pentru libertatea românilor şi, prin faptele noastre de zi cu zi, trebuie să demonstrăm că sacrificiul lor nu a fost în van. Prin tot ceea ce facem încercăm să construim o Românie mai bună şi mai sigură pentru copiii şi nepoţii noştri.

           Militarii care acţionează cu determinare şi curaj în teatrele de operaţii pentru îndeplinirea angajamentelor internaţionale au avut şi au ce învăţa din bogata dumneavoastră experienţă. În memoria eroilor care şi-au dat viaţa pe câmpurile de luptă în cele două războaie mondiale, în memoria camarazilor noştri care au căzut în misiunile din teatrele de operaţii şi pentru cinstirea faptelor dumneavoastră de arme, cei care activează acum în rândurile Armatei României au datoria sacră să lupte cu determinare pentru promovarea şi apărarea intereselor de securitate ale ţării.

           Vă mulţumesc pentru tot ce aţi făcut în slujba Patriei şi a poporului român. În calitate de ministru al apărării naţionale, de român , vă prezint aprecierea şi susţinerea întregii Armate.

Despre Ministerul Apararii Nationale

Ministerul Apărării Naționale (MApN) este organul de specialitate al administrației publice centrale, în subordinea Guvernului României, prin care este condusă activitatea în domeniul apărării naționale, potrivit prevederilor legii și strategiei de securitate națională, pentru garantarea suveranității, independenței și unității statului, integrității teritoriale a țării și democrației constituționale.