Spectacol pentru militarii participanți la Resolute Castle 16

BUCURESTI - 19 mai 2016

Comunicat tip General in Politic

Militarii români și americani prezenți la exercițiul RESOLUTE CASTLE 16 vor asista vineri, 20 mai, la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forțelor Terestre (CILFT) de la Cincu, la un spectacol oferit de Garda Națională a SUA.
Vor susține momente artistice cântărețul de muzică country Jerrod Niemann, actorii Robert Patrick și Matthew Lillard, fostul jucător de baschet NBA Sam Perkins și luptătorul UFC Tim Kenedy.
Artiștilor americani li se va alătura și muzica militară a Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu.

Spectacol pentru militarii participanți la Resolute Castle 16

  Șeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, și șeful Gărzii Naționale din SUA, generalul Frank J. Grass, care îi vor vizita pe militarii români și americani, vor urmări spectacolul și vor discuta cu participanții la exercițiu despre modul de desfășurare al activităților de instruire.

Același spectacol va fi susținut pentru militari sâmbătă, 21 mai, la Baza Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, județul Constanța.

Jurnaliștii care doresc să asiste la activitatea din Poligonul Cincu vor fi așteptați vineri, 20 mai, între orele 13.30 și 14.00, la intrarea CILFT Cincu. Datele de contact vor fi transmise, telefonic, ofițerului de informare și relații publice al Brigăzii 10 Geniu, locotenent-colonelul George Popa, telefon 0723374180.

Reprezentanții mass-media care doresc să asiste la spectacolul de la Mihail Kogălniceanu,județul Constanța, vor fi așteptați sâmbătă, 21 mai, între orele 12.00 și 12.30, la intrarea în bază. Jurnaliștii vor confirma participarea până vineri, 20 mai, ora 14.00, la colonelul Adrian Vasile, telefon 0722406574.

Despre Ministerul Apararii Nationale

Ministerul Apărării Naționale (MApN) este organul de specialitate al administrației publice centrale, în subordinea Guvernului României, prin care este condusă activitatea în domeniul apărării naționale, potrivit prevederilor legii și strategiei de securitate națională, pentru garantarea suveranității, independenței și unității statului, integrității teritoriale a țării și democrației constituționale.