CNI a finalizat primul obiectiv de investiții inclus în subprogramul Complexuri sportive din cadrul PNCIPS

BUCURESTI - 20 septembrie 2016

Comunicat tip General in Sport, Institutii Publice

Vineri, 16 septembrie a.c., Compania Națională de Investiții S.A., instituție care funcționează sub autoritatea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, a recepționat, la teminarea lucrărilor, în localitatea Sântămărie Orlea (jud. Hunedoara), primul complex sportiv realizat în cadrul subprogramului Complexuri Sportive din cadrul Programului Național de Construcții de Interes Public sau Social (PNCIPS) derulat în baza Ordonanței Guvernului nr 25/2001, cu modificările și completările ulterioare.

CNI a finalizat primul obiectiv de investiții inclus în subprogramul Complexuri sportive din cadrul PNCIPS

Obiectivul de investiții a fost realizat pe un teren pe care, încă din anul 1982, era amenajat un teren de fotbal. Noul complex sportiv cuprinde acum un teren de fotbal, o tribună acoperită cu 1.000 de locuri (sub care sunt amenajate grupuri sanitare, vestiare, sală de antrenamente și spații de depozitare), un teren de handbal, un teren de volei pe plajă, precum și o parcare.

Complexul va fi utilizat pentru competiții sportive, inclusiv meciuri ale echipei de fotbal locale care activează în Liga a V-a, de către asociațiile sportive din zonă (Asociația Sportivă Sântămărie Orlea și Asociația Județeană de Fotbal Hunedoara), dar și în cadrul competițiilor școlare (și nu numai), de către copiii din comună.

Valoarea lucrărilor contractate și demarate în anul 2015 este de aproximativ 4.600.000 de lei.

De asemenea, în perioada 12 – 16 septembrie a.c., CNI a mai recepționat la terminarea lucrărilor alte 6 obiective, realizate în cadrul PNCIPS, lucrări a căror valoare se ridică la aproximativ 20.850.000 de lei.

Astfel, au fost predate autorităților locale 3 obiective privind realibilitarea, modernizarea și dotarea unor sedii pentru așezăminte culturale în localitățile Domașnea (jud. Caraș Severin), Casimcea (jud. Tulcea) și Frecăței (jud. Tulcea). Asupra construcțiilor, realizate în perioada 1960 – 1975, au fost efectuate lucrări de consolidare, lucrări de înlocuire a acoperișului, lucrări de termoizolare, refacerea finisajelor interioare și exterioare și modernizarea instalațiilor electrice, sanitare și termice. Așezămintele culturale modernizate beneficiază de săli de spectacole cu o capacitate de aproximativ 200 de locuri și vor fi utilizate pentru activități culturale. Totodată, în cadrul acestora vor fi amenajate bibliotecile comunale sau puncte de informare turistică.

În localitatea Ersig, comuna Vermeș (jud. Caraș Severin), a fost construit și predat autorității locale un centru cultural nou. Acesta este dotat cu grupuri sanitare (inclusiv pentru persoane cu handicap), spații administrative şi sală de spectacole și îndeplinește normativele în construcții în vigoare. Având în vedere faptul că localitatea Ersig nu beneficia de un așezământ cultural, prin predarea acestui obiectiv către autoritățile locale se creează posibilitatea desfasurării de activități culturale, sportiv-recreative, a festivalurilor folclorice și a altor manifestări culturale locale.

Tot în județul Caraș Severin au fost finalizate 2 obiective în cadrul subprogramului Lucrări în primă urgență din cadrul PNCIPS, în localitățile Sasca Montană și Topleț, lucrări care au fost executate pentru aducerea la starea inițială a mai multor sectoare de drum afectate de inundațiile din anul 2014. Astfel, au fost îndepărtate aluviunile, au fost realizate sprijiniri de maluri, șanțuri, rigole și podețe pe sectoare de drum, însumând un total de 15 km în localitățile Topleț (8,12 km) și Sasca Montană (7,5 km).

Obiectivele de investiții implementate de CNI se realizează în cadrul Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social. Acesta este reglementat de Ordonanța 25/2011 privind înființarea Companiei Naționale de Investiții CNI S.A., cu modificările și completările ulterioare, și permite finanțarea de obiective de investiții prin 10 subprograme, precum și a altor tipuri de obiective care se aprobă prin ordin al ministrului dezvoltării regionale și administrației publice. Finanțarea acestora se realizează în corelare cu alocațiile bugetare, respectiv creditele bugetare sau de angajament disponibile prin bugetul MDRAP pentru Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, derulat de CNI în conformitate cu prevederile OG 25/2001 cu modificările și completările ulterioare.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ministerul-dezvoltarii-regionale-si-administratiei-publice/cni-a-finalizat-primul-obiectiv-de-investitii-inclus-in-subprogramul-complexuri-sportive-din-cadrul-pncips