Sesiune specială a examenului de Evaluare Naţională la clasa a VIII-a

BUCURESTI - 7 iunie 2016

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Cursuri, Institutii Publice

24 de elevi de clasa a VIII-a, participanţi la loturile naţionale de pregătire pentru olimpiadele şi concursurile internaţionale, susţin, începând de astăzi, sesiunea specială a examenului de Evaluare Naţională. La această sesiune specială, găzduită de Şcoala Gimnazială „Tudor Arghezi” din Capitală, s-au înscris elevi care participă în această vară la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori (12), Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori (8), European Summer Cup - tenis (2), Campionatul European de Juniori de Înot (1) şi Campionatul European de Baschet - juniori (1).

 Sesiune specială a examenului de Evaluare Naţională la clasa a VIII-a

Elevii provin din unităţi de învăţământ din Bucureşti şi din judeţele Argeş, Constanţa, Dolj, Gorj, Maramureş, Prahova şi Timiş.

Calendarul desfăşurării probelor, toate scrise, are următoarea configuraţie: 7 iunie - limba şi literatura română, 8 iunie - matematică şi 9 iunie - limba şi literatura maternă. Prima afişare a rezultatelor este programată în data de 9 iunie (până la ora 18.00), iar depunerea contestaţiilor va avea loc în aceeaşi zi, în intervalul orar 18.00 - 20.00. În data de 10 mai vor fi soluţionate eventualele contestaţii, urmând ca în cursul aceleiaşi zile să fie afişate şi rezultatele finale.