Detectorul NQRScan, premiat la Salonul Internațional de la Geneva

Otopeni - 4 aprilie 2017

Comunicat tip Produse / Servicii in IT&C, Stiinta / Cercetare, Tehnologie

Mira Technologies Group SRL a obținut 3 premii la Salonul Internațional de la Geneva, aflat la a 45-a ediție. Compania a fost premiată cu Medalia de Aur acordată de către juriul internaţional la secţiunea Security (Clasa F) pentru dezvoltarea echipamentului de detecție a substanțelor explozive și a drogurilor - NQRScan, bazat pe tehnologia rezonanţei nucleare cuadripolare (NQR - Nuclear Quadropole Resonance).

Diploma Inventie NQRScan - Mira Technologies Group

Diploma Inventie NQRScan - Mira Technologies Group

Palmaresul final include Premiul Special din partea Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci din România (OSIM), precum și o medalie din partea Ministerului Cercetării și Inovării din România pentru nivelul științific și tehnologic ridicat al invenției.

“Mira Technologies Group își consolidează astfel rolul în cercetarea românească aplicativă în urma reușitei de la Geneva. Medalia de Aur obținută zilele trecute, în cadrul celui mai important eveniment din domeniul inventicii la nivel mondial, reprezintă o recunoaștere a valorii și a capacității de inovare a companiei în domeniul tehnologiilor de vârf", precizează Președintele Grupului Mira, Stelian ILIE.   

NQRScan este un echipament de detecție de ultimă generație în domeniul securității, care datorită tehnologiei non-invazive folosite aduce o contribuție majoră în lupta împotriva traficului de droguri şi a acţiunilor teroriste.

Produsul, dezvoltat în Centrul propriu de Cercetare și Dezvoltare de la Joița, de către o echipă de cercetători români, asigură detecția simultană și în timp real a principalelor categorii de droguri și substanțe explozive la controlul bagajelor de mână și al altor obiecte de mici dimensiuni. NQRScan este protejat de cererea de brevet înregistrată la OSIM și constituie o premieră la nivel mondial.  

În perioada următoare, Mira Technologies Group își propune promovarea produsului pe piața internă și externă, precum şi dezvoltarea de noi echipamente de securitate ȋn Centrul propriu de Cercetare.

Despre MIRA TECHNOLOGIES GROUP SRL

Mira Technologies Group (www.miratechnologies.ro) – companie cu capital integral românesc, înfiinţată în anul 2008, este specializată în furnizarea şi integrarea de sisteme tehnologice în domeniul securităţii şi telecomunicaţiilor. Principalul obiect de activitate îl reprezintă cercetarea şi dezvoltarea de tehnologii pentru echipamente de securitate.