MIRA TELECOM prețuiește viața

BUCURESTI - 9 august 2011

Comunicat tip Produse / Servicii in Administratie Publica, Afaceri, Social

Intrată la începutul acestui an pe piața echipamentelor de intervenție în situații de urgență, MIRA TELECOM a finalizat și livrat cu succes trei laboratoare mobile Nuclear, Biologic, Chimic, Radiologic și două autospeciale Centru Mobil de Comandă și Control către Inspectoratele pentru Situații de Urgență din mai multe județe.

Evenimentul de recepție - 29 iulie 2011 - sediul Consiliului Județean Timiș

Evenimentul de recepție - 29 iulie 2011 - sediul Consiliului Județean Timiș

 “Îmi doresc ca toată investiția pe care dvs. ați făcut-o în aceste echipamente care vor veni la colegii mei, să se întoarcă îndoit, întreit, înzecit, însutit, dacă doriți, spre binele și siguranța cetățeanului care locuiește în această regiune.” 

Col. Marcel Lucaciu – Inspector Șef IGSU

Chiar dacă în ultimele decenii România a fost ferită de acțiuni teroriste, accidente nucleare sau cutremure de pământ importante, inundațiile, furtunile, alunecările de teren sau incendiile de proporții au devenit fenomene obișnuite și în țara noastră.

În contextul economic dificil pe care îl traversăm, pagubele materiale imense produse de aceste dezastre devin adesea adevărate drame, dar cea mai gravă consecință rămâne pierderea de vieți omenești, chiar și atunci când vorbim despre o singură victimă. Asigurarea securității și intervenția în situații de urgență a devenit prioritară și pentru România. Conștientizăm tot mai mult faptul că, uneori, o singură secundă poate face diferența între viață și moarte și astfel, a crescut constant interesul autorităților locale pentru echipamente de ultimă generație, care să asigure o intervenție rapidă și eficientă în zonele calamitate.

 „E un lucru extraordinar de important pentru cele patru judeţe din vestul ţării. Ştiţi cu toţii ce am păţit în 2005, la inundaţii, când la un moment dat aveam nevoie de patru bărci şi cu greu le-am obţinut de la prieteni. Atunci am decis că e necesar să facem o dotare, cel puţin la nivelul judeţului Timiş, cu echipamente diferite. ... Azi se predau fizic aceste echipamente.” - declara pentru presa locală (www.tion.ro), preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, prezent la recepția și predarea autospecialei Centru Mobil de Comandă și Control, realizată de MIRA TELECOM. 

Managementul companiei MIRA TELECOM a luat decizia de a se implica tot mai mult în proiecte care au ca scop final salvarea de vieți omenești. Astfel, compania a câștigat o serie de licitații organizate la sfârșitul anului trecut, în urma cărora a finalizat și livrat trei autospeciale de cercetare N.B.C.R. și două Centre Mobile de Comandă și Control, către mai multe ISU județene, în perioada mai – iulie 2011.

Așa cum apare și pe siteul www.arges-online.ro, în 24 mai 2011, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Cpt. Puică Nicolae Argeş are de astăzi în dotare o autospecială N.B.C.R.” A fost prima din seria de autospeciale realizate și predate de compania MIRA TELECOM. 

Compusă din cabină dublă cu 4 uşi pentru transportul echipajului, compartiment pentru lucru - laborator cu 2 posturi de lucru, compartiment pentru transportul echipamentelor şi remorcă pentru echipamentul de decontaminare, autospeciala N.B.C.R. este destinată intervenţiei în cazul accidentelor nucleare, biologice sau chimice şi pentru decontaminarea personalului afectat.

Dotată cu toate echipamentele necesare pentru a face o evaluare cât mai corectă, sistem de filtroventilație pentru reducerea riscului de contaminare a echipajului, echipamente de protecție, echipamente de intervenție și cort de decontaminare, autospeciala de cercetare N.B.C.R. are rolul de a investiga, de a colecta informațiile și de a prelucra eficient și rapid situația reală din zona contaminată, de a stoca și transmite datele primare cât și evaluarea măsurătorilor la distanță.

Transmiterea datelor se face atât la dispeceratele ISU județene, adiacente zonei, cât și la alte centre precum cel de mediu, funcție de situația tactică necesară.

Prima autospecială realizată și livrată de MIRA TELECOM a fost primită cu maxim interes și entuziasm atât de către reprezentanții ISU Argeș, cât și de către autoritățile locale și mass-media. Laboratorul de cercetare N.B.C.R. produs de MIRA TELECOM este parte dintr-un proiect regional și reprezintă primul pas în dotarea Regiunii Sud-Muntenia, după o așteptare de doi ani, așa cum a declarat Col. Liviu Popescu, reprezentantul ISU Argeș. Pe site-ul http://www.bitpress.ro/video/autospeciala-pentru-isu-arges-_3747.html sunt prezentate mai multe opinii ale celor prezenți la recepția proiectului.

Șanse mai mari la viață vor avea și locuitorii din județele Teleorman și Timiș, aflați în situații de urgență, grație Centrelor Mobile de Comandă și Control dotate și livrate de MIRA TELECOM. 

“Îmi doresc ca toată investiția pe care dvs. ați făcut-o în aceste echipamente care vor veni la colegii mei, să se întoarcă îndoit, întreit, înzecit, însutit, dacă doriți, spre binele și siguranța cetățeanului care locuiește în această regiune.- declara Col. Marcel Lucaciu – Inspector Șef IGSU, la evenimentul de inaugurare și recepție din 29 iulie 2011, organizat la sediul Consiliului Județean Timiș. 

Centrul Mobil de Comandă și Control furnizat de MIRA TELECOM a fost echipamentul care a stârnit cel mai mare interes în rândul autorităților prezente la recepția întregului proiect.

„Prin acest centru se acoperă tot necesarul de comunicaţii şi coordonare în situaţia unor dezastre. Centrul are pupitre de 112 care pot prelua apeluri de urgenţă de oriunde, fie din câmp, fie din vârf de munte. Are două sisteme de supraveghere, o cameră video suspendată, care se poate ridica la 4 metri deasupra autospecialei şi o cameră mobilă, wireless. Mai există un pupitru operator ce dă legătura pe orice sistem de telefonie existent”, a precizat Viorel Stancu, specialist ISU Timiș.

Centru Mobil de Comandă și Control reprezintă punctul centralizat de decizie, comandă și intercooperare între resursele implicate în misiune, cu rol de asigurare și gestionare a comunicării între autoritățile locale și centrale, direct din zona calamitată. Alcătuit dintr-o suprastructură specială, formată din compartiment de comandă destinat prezentării situațiilor și luării deciziilor și un compartiment operatori, autospeciala are în dotare toate echipamentele și sistemele necesare monitorizării și gestionării în timp real a tuturor dispozitivelor și transmisiilor de comunicații, a aplicațiilor sistemelor de măsurare a efectelelor produse de dezastrul respectiv și a alarmărilor pentru fiecare situație specifică. 

Scopul principal al Centrului de Comandă și Control Mobil este acela al scăderii timpului de operare și intervenție și creșterii eficienței operațiunilor de monitorizare, identificare, înștiințare - alarmare și intervenție în situații de urgență. În urma implementării acestui proiect, se va înregistra o scădere a timpului mediu de răspuns al unităţilor mobile în localităţile rurale de la 41 la 28 de minute, iar în localităţile urbane de la 22 la 13 minute.

Cum în astfel de situații fiecare secundă poate însemna diferența între viață și moarte, MIRA TELECOM se poate mândri cu un nou succes în slujba vieții. Izbânda n-ar fi fost posibilă fără efortul și implicarea unei echipe de proiect dedicate, aflată “la foc continuu” pe toată perioada implementării, în permanentă căutare de soluții inovative, astfel încât totul să funcționeze la standardele solicitate. Pentru că niciun efort nu e prea mare atunci când la mijloc se află salvarea de vieți omenești. Iar MIRA TELECOM a demonstrat încă o dată că prețuiește viața! Compania a reușit prin oameni și pentru oameni!