MIRA TELECOM se implică în proiecte dedicate prezervării vieții

BUCURESTI - 2 mai 2011

Comunicat tip General in Afaceri, Social, Tehnologie

La începutul acestui an compania MIRA TELECOM a câștigat o serie de licitații în urma cărora trebuie să doteze și să livreze autospeciale de cercetare NBCR și Centre Mobile de Comandă și Control.

Situațiile neprevăzute generate de calamităţi naturale, accidente sau acțiuni teroriste au marcat ultimele decenii iar oamenii au fost mereu nevoiți să găsescă soluții pentru a le face față. Cutremure de pământ, inundații, alunecări de teren, incendii, explozii, contaminări radioactive, toate au consecințe dintre cele mai grave și, de cele mai multe ori, produc mii de victime și pagube materiale imense.

La 25 de ani de la teribilul accident nuclear de la Cernobîl si după numai o lună de când Japonia a fost zguduită de cel mai mare cutremur, urmat de un tsunami care a generat catastrofa nucleară de la Toukushima, a devenit evident că asigurarea securității și intervenției în situații de urgență reprezintă o prioritate mondială.

Realitatea a confirmat și de această dată corectitudinea deciziei managementului MIRA TELECOM de a se implica din ce în ce mai mult în proiecte ce au ca scop prezervarea vieții.

În acest context de creștere a interesului autorităților locale pentru echipamente care să asigure o intervenție rapidă în zonele calamitate, compania MIRA TELECOM va livra până la sfârșitul primului semestru din 2011, mai multe autospeciale de cercetare Nuclear Bacteriologic Chimic Radiologic și Centre Mobile de Comandă și Control.

Destinate intervenţiei în cazul accidentelor nucleare, bacteriologice sau chimice şi pentru decontaminarea personalului afectat, autospecialele NBCR au rolul de a investiga, de a colecta informațiile și de a prelucra eficient și rapid situația reală din zona contaminată, de a stoca și transmite datele primare cât și evaluarea măsurătorilor la distanță.

Centru Mobil de Comandă și Control reprezintă un punct centralizat de decizie, comandă și intercooperare între resursele implicate în misiune, cu rol de asigurare și gestionare a comunicării între autoritățile locale și centrale, direct din zona calamitată.

Odată cu finalizarea acestui proiect de anvergură, pentru care s-au alocat importante resurse financiare și umane, MIRA TELECOM face încă un pas în atingerea obiectivului de a devein un jucător de referință pe piața de securitate.