Pedigree® invită posesorii de câini să facă mişcare pentru sănătate

BUCURESTI - 15 iulie 2009

Comunicat tip General in Social

De ce avem nevoie de mişcare zilnică şi cum influenţează activitatea fizică în aer liber sănătatea noastră şi a animalului nostru de companie? Pentru a afla aceste răspunsuri, Pedigree® a pregătit pentru posesorii de câini şi companionii lor o dimineaţă de mişcare şi distracţie sâmbătă, 18 iulie, orele 09.00-12.00, în Parcul Tineretului (în zona amenajată pentru plimbarea câinilor, din apropierea lacului).

Aflat la a doua ediţie în acest an, evenimentul o va avea alături în calitate de invitat special pe campioana olimpică la atletism, Gabriela Szabo, care îi va învăţa pe cei prezenţi cum să facă mişcare corect şi să se menţină în formă ieşind în parc alături de animalul de companie. Concursuri cu premii, adopţie de câini prin participarea Asociaţiei GIA (Group Initiative for Animals) şi momente speciale pregătite de un dresor profesionist pentru cei care doresc să înveţe cum pot face mişcare alături de câinele lor - acestea sunt doar câteva dintre surprizele care îi vor aştepta pe cei prezenţi.

Un medic cardiolog va lua gratuit tensiunea şi pulsul celor prezenţi şi le va vorbi despre beneficiile mişcării în aer liber şi influenţa pozitivă a acesteia asupra sănătăţii. Mai mult decât atât, pentru câini se va putea solicita un control de rutină la medicul veterinar consultant Pedigree®, care le va oferi stăpânilor sfaturi utile pentru o alimentaţie sănătoasă şi o îngrijire corectă.

„Ne petrecem tot mai mult timp la birou, în maşină sau în faţa televizorului. Sedentarismul este una dintre cele mai frecvente probleme ale stilului de viaţă modern, conducând la deteriorarea stării de sănătate, şi fiecare dintre noi ar trebui să facă mişcare cât mai des pentru păstrarea unui tonus bun,” a declarat Magda Istrate, medic cardiolog. „Mai multe studii arată că persoanele care ies, de exemplu, la o plimbare de minim 30 de minute pe zi, depun o activitate fizică suficientă pentru menţinerea mobilităţii şi pentru buna funcţionare a inimii, reducând semnificativ riscul de boli cardiovasculare ”, a mai adăugat Magda Istrate.

„Mişcarea e sănătoasă. Şi acest lucru e valabil şi pentru animalele de companie, nu numai pentru oameni. În zilele noastre, un număr redus de câini beneficiază de o grădină în care să alerge liber, astfel încât o plimbare zilnică de o jumatate de oră este extrem de benefică pentru sănătatea animalului. Pe lângă beneficiile aduse sistemului imunitar, mişcarea ajută câinele să-şi păstreze agilitatea şi un tonus muscular ridicat. De asemnea, alături de o dietă echilibrată, poate preveni riscul obezităţii canine”, a menţionat Constantin Bratu, Medic Veterinar Consultant Pedigree®.

“Posesorii de animale ştiu foarte bine ce înseamnă prezenţa unui câine într-o familie: pe lângă o mare responsabilitate, aceste animale aduc şi foarte multe bucurii. Legătura care se creează între om şi animalul de companie aduce beneficii multiple, în special asupra stării generale a indivizilor. Posesorii de animale de companie care au un câine vor face categoric mai multă mişcare şi se vor menţine în formă, astfel că vor avea un tonus general foarte bun datorită plimbărilor în parc alături de companionii lor”, a declarat Raluca Simion, Preşedinte GIA.

Prin intermediul acestui eveniment este promovată importanţa activităţii fizice regulate alături de animalul de companie, cu numeroase beneficii pentru sănătate cum ar fi îmbunătăţirea circulaţiei sângelui, combaterea stresului şi, nu în ultimul rând, bucuria de a împărtăşi momente plăcute alături de un prieten necuvântător.

În plus, câinii şi stăpânii lor vor avea parte de un program special: momente de dresaj, concursuri cu obstacole, muzică, jocuri, premii şi multă mişcare, iar iubitorii de animale vor putea adopta căţei de la standul organizaţiei neguvernamentale GIA (Group Initiative for Animals).

Despre Mmd Corporate, Public Affairs & Public Relations Consultants

Despre MARS România

Mars România este un important jucător pe piaţa din regiunea Europei Centrale şi de Est încă din 1994, cunoscând una dintre cele mai rapide dezvoltări din rândul companiilor FMCG de pe piaţa europeană.

Portofoliul Mars cuprinde mărci precum Whiskas®, Pedigree®, Chappi®, Kitekat®, Sheba®, Cesar® şi Trill®, ProfilumTM pe segmentul hranei pentru animale, Mars®, Snickers®, Twix®, Bounty® şi MilkyWay® pe segmentul batoanelor de ciocolată şi Uncle Ben’s® şi Dolmio® pe segmentul produselor alimentare.

Mars, Incorporated este deţinută în proprietate privată şi are sediul în McLean, VA. Înfiinţată în 1911, compania operează în peste 65 de ţări şi are peste 40.000 de asociaţi la nivel mondial. Cifra globală de vânzări a companiei depăşeşte 21 miliarde USD anual.

Mmd Corporate, Public Affairs & Public Relations Consultants
Mihaela Constantinescu
mihaela.constantinescu@mmdcee.com

mihaela.constantinescu@mmdcee.com