POWERFUL TRAINING - Impact in rezultatele de afaceri

Locul desfasurarii: Bucuresti

Organizator: MMM CONSULTING INT\\\'L

Powerful Training – de ce este nevoie de impact in rezultatele de afaceri?
“Capitalul uman este un activ esential, la fel ca si activele financiare si cele fizice. La fel ca si acestea, capitalul uman cere o gandire strategica: despre cum sa investesti si despre cum sa gasesti caile cele mai bune de optimizare si de masurare a rezultatelor.”
Allan Schweyer, Presedinte si Director Executiv Human Capital Institute si autor Talent Management Systems (Wiley&Sons, 2004).

Organizam cea de a treia editie a workshopului de strategie de training si dezvoltare, respectiv pe 17,18,19 februarie 2010. Este un atelier de lucru adresat specialistilor in resurse umane, training managerilor, managerilor si directorilor de resurse umane, trainerilor experti care lucreaza si in domeniul diagnozei de training, proiectarii programelor si al gandirii strategiilor de dezvoltare.
Este, de asemenea, un program foarte potrivit managerilor de la nivelul de mijloc si de top al organizatiilor care doresc sa isi imbunatateasca abilitatile de devoltare ale echipelor pe care le conduc, intr-un mod eficient si cu impact in reultatele echipei lor, sa imbunatateasca legatura si sa creeze sinergie intre departamentele lor si cele de resurse umane care le sprijina in activitatea lor.
Structurat pe parcursul a trei zile, atelierul beneficiaza in ultima zi, de o sesiune de trei ore de intrebari si raspunsuri condusa de guest speakerul nostru Domnul Mircea Mateescu.
Iata citeva impresii culese in cele doua serii in 2009: “A strans ce era mai important si mai "bun" in 3 zile”, “A fost logic, conceptele au curs unele din altele, foarte frumos prezentat”, “Sesiunea de intrebari si raspunsuri adauga valoare unui continut complet”.
Dupa un an in „ajustarile“ de bugete au venit in mare parte de la resurse umane, si mai precis, de la dezvoltarea personalului, cresterea calitatii deciziilor luate de cei ce lucreaza la gandirea strategiilor de training si dezvoltare este o masura esentiala. Nu numai ca managerii de resurse umane, managerii de training au trebuit si vor trebui probabil sa jongleze in continuare cu bugete mai bmici dar, banii trebuie dramuiti si indreptati inspre acele aspecte ale afacerii care sunt obligatoriu de mentinut la cote inalte pentru succes : preocupare pentru calitate, preocupare pentru masurare atenta si eficientizare, optimizarea fiecarui consum sau identificarea acelor comportamente care sa asigure competitivitate si mai mult, supravietuire.
Chiar si in acest context multe organizatii isi indeplinesc cerintele de formare intr-o maniera "pompieristica" si cam la intamplare. Prin urmare, formarea profesionala are un caracter mai mult sau mai putin neplanificat si nesistematic.
Mai mult decat atat, in urma reducerilor de costuri pozitionarea corecta, strategica a celor ce lucreaza in departamentele de resurse umane a devenit obligatorie desi, practica arata ca in multe companii, fiind considerate doar functii suport, departamentele de RU au fost ele insele restructurate.
Gindirea strategiei de training si dezvoltare trebuie sa urmeze si sa sprijine strategia de afaceri si asta in primul rind situeaza ca cerinta includerea Managerului de training si dezvoltare alaturi de cel de resurse umane in acea echipa strategica la nivelul oricarei firme.
Mai mult, in contextul in care companiile reduc personalul sau au stagnat activitatile de recrutare, desi angajatii nu mai pornesc atat de usor catre un nou loc de munca si criza a avut ca efect si stabilizarea fortei de munca, a ne baza doar pe acest aspect nu este foarte intelept. Noul context cere de la noi atitudini si aptitudini pana acum nefolosite si neantrenate: creativitate, flexibilitate (inclusiv a structurilor de cost), perseverenta, entuziasm, curaj, cost-counsciousness. Companiile care abordeaza dezvoltarea personalului la nivel strategic inteleg ca vor rezista cei pe care clientii nu ii parasesc - iar asta inseamna produse si servicii mult mai bune decat anul trecut.

Oamenii pe care companiile i-au pastrat trebuie sa fie de doua ori mai buni decat inainte. De maine, daca se poate! Si inainte de a reduce orice fel de cost, trebuie sa ne crestem productivitatea, sa eliminam timpii morti, sa luam decizii mai rapide si mai bune, sa producem mai putine "rebuturi" sau deloc, sa oferim si mai mult clientului pentru aceeiasi bani (acum, cand clientul a inceput sa se uite si el serios la costuri). Ei bine asta cere dezvoltare si antrenare cu impact direct in rezultatele de afaceri.
Managerii de training si specialistii in resurse umane au nevoie de instrumente de business, au nevoie sa inteleaga si sa vorbeasca limba managerilor operationali, in termeni de indictari, rezultate, corelare de obiective individuale cu cele de echipa, au nevoie sa lucreze si sa integreze lejer in ceea ce fac elemente de strategie.
Asa a luat nastere acest workshop pe care vi-l propunem: Powerful Training, Impact in rezultatele de afaceri. In afara de faptul ca beneficiaza de experienta de peste 16 ani de trainer si consultant dar si de antreprenor a Dnei Madi Radulescu, managing partner al MMM Consulting Intl., atelierul de lucru integreaza si o sesiune de trei ore de intrebari si raspunsuri condusa de guest speakerul nostru Domnul Mircea Mateescu.
In februarie 2010, respectiv in datele de 17,18 si 19, organizam cea de a treia editie a workshopului de strategie de training si dezvoltare. Adresat specialistilor in resurse umane, training managerilor, managerilor si directorilor de resurse umane, trainerilor experti care lucreaza si in domeniul diagnozei de training, proiectarii programelor si al gandirii strategiilor de dezvoltare.
Este, de asemenea, un program foarte potrivit managerilor de la nivelul de mijloc si de top al organizatiilor care doresc sa isi imbunatateasca abilitatile de devoltare ale echipelor pe care le conduc, intr-un mod eficient si cu impact in reultatele echipei lor, sa imbunatateasca legatura si sa creeze sinergie intre departamentele lor si cele de resurse umane care le sprijina in activitatea lor.
Iata citeva impresii culese in cele doua serii in 2009: “A strans ce era mai important si mai "bun" in 3 zile”, “A fost logic, conceptele au curs unele din altele, foarte frumos prezentat”, “Sesiunea de intrebari si raspunsuri adauga valoare unui continut complet”.
Din agenda:
• Strategia de training integrata in strategia de afaceri.
• Obiective de dezvoltare si training
• Talent management.
• Operationalizarea strategiei: planul de dezvoltare si training.
• Planul de dezvoltare pornind de la evaluarea performantei.
• Integrarea indicatorilor de performanta in training.
• Training brieful.
• Proiectarea programelor de dezvoltare
• Achizitia programelor de dezvoltare.
• Trainer intern versus furnizor extern, importanta Train of Trainers.


MMM CONSULTING
Andreea Udrea
Business Development Manager
021.320.32.34
0728.039.746

Despre MMM CONSULTING INTERNATIONAL

MMM Consulting International SRL, este o companie de training si consultanta in resurse umane. MMM Consulting va ofera: servicii integrate si personalizate; metodologii internationale de diagnoza si consultanta, solutii testate; training si dezvoltare; cursuri in sistem deschis. Fiecare situatie poate avea solutia sa unica, flexibila si dinamica, avind la baza un profesionalism solid.  www.mmmconsulting.ro

Participare: Intrare libera