Tu ai nevoie de abilitati de facilitator?

BUCURESTI - 18 octombrie 2013

Comunicat tip General in HR, Cursuri

Live site

In toamna acestui an, mai specific in 11-12 noiembrie are loc prima editie a workshop-ului “Metode si tehnici de facilitare”, curs realizat de MMM Consulting si primul din piata de acest fel; programul are ca focus principal dezvoltarea abilitatilor de facilitator precum si instruirea in numeroarse tehnici de facilitare.

Tu ai nevoie de abilitati de facilitator?
 Prin acest program ne-am propus sa abordam subiecte din cele mai stringente, precum aspecte ale rolul facilitatorului in obtinerea rezultatelor dorite, ghidarea participantilor prin procesul de facilitare, motivarea grupului, gestionarea discutiilor si a conflictelor, crearea si mentinerea unui cadru de lucru eficient, observarea comportamentelor si laudarea bunelor idei si initiative, demonstrarea empatiei, dar si altele. [...] 

Diana Voicu, Senior Learning Architect si facilitatorul si autorul programului

Ideea unui astfel de program a fost indelung cercetata de catre arhitectii invatarii MMM Consulting pentru a fi in acord cu cerintele pietei. Ea s-a dezvoltat din contextul observarii unei stari generale de apatie in cadrul organizatiilor, lipsa de entuzism si implicare si o dificultate din ce in ce mai mare de a trasfera abilitati si cunostinte si de a realiza evenimente organizationale de impact.  

Prin acest program ne-am propus sa abordam subiecte din cele mai stringente, precum aspecte ale rolul facilitatorului in obtinerea rezultatelor dorite, ghidarea participantilor prin procesul de facilitare, motivarea grupului, gestionarea discutiilor si a conflictelor, crearea si mentinerea unui cadru de lucru eficient, observarea comportamentelor si laudarea bunelor idei si initiative, demonstrarea empatiei, dar si altele.

Vrem sa discutam impreuna referitor la bune practici intr-un grup de facilitare, categoriile de intrebari necesare si  modul de adresare al acestora, avantaje si dezavantaje, scopul fiecarei categorii, limbajul verbal, non-verbal si para-verbal, indeplinirea rolurilor unui facilitator, dezvoltarea unor abilitati precum grija fata de oameni, lipsa ego-ului si dorinta reala de a-i ajuta pe membrii grupului de facilitare si atinge obiectivele.declara Diana Voicu, Senior Learning Architect si facilitatorul si autorul programului.

Pentru o conturare cat mai potrivita a programului, MMM Consulting a derulat pe parcursul mai multor luni un sondaj cu privire la interesele oamenilor si potentialele arii de aplicare a acestui program. Printre raspunsuri, in proportie de 95% participantii la sondaj considera ca abilitatile de facilitare sunt necesare muncii lor in organizatie. Procentul in care ei au declarat ca urmeaza sa utilizeze abilitatile de facilitare pentru traininguri si instruiri este de 88% si pentru sedinte si intalniri de echipa este de 66%.

Workshopul include, printre alte  elemente de invatare, “Tehnici de intrebari de facilitare”  solicitate de 80% dintre respondent, “Metode de facilitare specifice coaching-ului”, dorite de 78% si “Tehnici vizuale de facilitare (mindmap, storyboarding)” solicitate in proportie de 73% dintre participantii la cercetare.

Workshop-ul se poate organiza cu pana la 23-25 de participanti fiind deopotriva o metoda excelenta de networking, interactiune si transfer de cunostinte intr-o atmosfera dinamica si energica. Pentru inscrieri la curs in ziele de 11-12 noiembrie sau pentru a afla mai multe detalii click aici.

Despre MMM CONSULTING INTERNATIONAL

MMM Consulting International SRL, este o companie de training si consultanta in resurse umane.

MMM Consulting va ofera:
servicii integrate si personalizate;
metodologii internationale de diagnoza si consultanta, solutii testate;
training si dezvoltare;
cursuri in sistem deschis.

Fiecare situatie poate avea solutia sa unica, flexibila si dinamica, avind la baza un profesionalism solid. 

www.mmmconsulting.ro