Workshop: Oratorie, o lectie despre seductia publicului. 15 octombrie 2011

BUCURESTI - 4 octombrie 2011

Comunicat tip General in Afaceri, Industrie, HR

Oratoria reprezinta arta de a influenta oameni printr-un discurs elocvent. In Grecia si Roma antica oratoria se regasea sub denumirea de retorica si reprezenta arta de a compune si tine un discurs. Ea a aparut pentru prima data in tribunalele Atenei dar a devenit imediat importanta in toate laturile vietii umane. Pe vremea aceea era predata de Sophists.

Workshop: Oratorie, o lectie despre seductia publicului. 15 octombrie 2011

Permiteti-mi sa va reamintesc cativa dintre cei mai importanti oratori ai istoriei: Theodore Roosevelt, Winston Churchill, Demosthenes, John F. Kennedy, Mahatma Gandhi, Marcus Tullius Cicero, si multi altii. Dar, de ce sunt ei considerati vorbitori excelenti astfel incat sa ramana mentionati in istorie? Ce anume au ei in comun?

Poate pentru ca acesti oameni prin discursurile lor au ridicat moralul in vremuri negre, au redat speranta celor deznadajduiti, au rafinat caracterul omului, au inspirat fapte vitejesti, au redat curajul celor truditi, au adus onoare celor morti si au schimbat cursul istoriei. Poate ca vorbim despre lucruri prea mari insa ele nu sunt departe de noi. Daca cei mentionati s-au nascut sa fie asa, noi avem acum instrumentele necesare pentru a deveni ca ei. Urmandu-le exemplul, imbinand noile metodologii care sa sustina teoria putem construi in noi abilitatile necesare pentru a deveni excelenti oratori. 

In zilele noastre nu putem ignora importanta comunicarii desi oratoria este ceva mult mai complex si implica o multime de abilitati. Dar pornind de la comunicare si regulile acesteia de baza putem merge mai departe si observa care sunt elementele ce puse impreuna transforma un mod simplu de a transmite informatia in discurs oratoric.

Va invitam sa vedeti  cat de important este continutul si in acelasi timp sa observati ca nu este singurul care conteaza. Va provocam sa transpuneti in cuvinte credintele dumneavoastra, atitudinile atat pozitive cat si negative in functie de scopul discursului dar si emotiile care sunt foarte importante dar nu pentru noi ci pentru publicul care asculta, si in final sa faceti o schimbare in mintea si comportamentul celorlalti.

 Eu am participat la acest workshop si am fost nevoita sa imi infrunt temerile, sa improvizez, sa creez emotii, sa transfer cunostinte si sa ofer feedback. A trebuit sa imi reinventez propria persoana si sa fiu cu totul altfel, sa ii fac pe ceilalti sa creada ca ceea ce spun e adevarat, sa ii fac sa creada ca sunt cu totul in alta lume. Am experimentat atat momente de fluenta completa dar si goliciune a mintii. Dar as face totul din nou. Pentru ca acum simt ca am putin din persuasiunea lui Kennedy si inflexiunile lui Roosevelt. Va invit si pe dumneavostra sa aveti curajul sa incercati o astfel de experienta.

Avand ca leader un mare actor si pedagog, Tomi Cristin, si combinand metodele artistice cu tehnicile de comunicare, pot spune ca workshopul a avut un adevarat succes desi a tine un discurs in fata publicului, este o experienta tensionata. 

Despre MMM CONSULTING INTERNATIONAL

MMM Consulting International SRL, este o companie de training si consultanta in resurse umane.

MMM Consulting va ofera:
servicii integrate si personalizate;
metodologii internationale de diagnoza si consultanta, solutii testate;
training si dezvoltare;
cursuri in sistem deschis.

Fiecare situatie poate avea solutia sa unica, flexibila si dinamica, avind la baza un profesionalism solid. 

www.mmmconsulting.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/mmm-consulting-international/workshop-oratorie-o-lectie-despre-seductia-publicului-15-octombrie-2011