Trei copii cu hipoacuzie profunda au intrat in lumea sunetelor - reputatul profesorul german Roland Laszig, din nou in Romania pentru alte trei implanturi cohleare

BUCURESTI - 2 iulie 2009

Comunicat tip General in Sanatate

Prof. Dr. med. Dr. h. c. Roland Laszig, de origine germana, unul dintre cei mai buni specialisti in implanturi cohleare din lume, va fi prezent vineri, 3 iulie, la conferinta de presa organizata de Modern Media Group. Evenimentul va avea loc la Bucuresti, Libraria Carturesti, Str. Pictor Arthur Verona nr.13-15, ora 14.00.

Profesorul va vorbi despre interventiile chirurgicale pe care le-a realizat astazi, 2 iulie in Bucuresti, despre rezultatele acestora si despre copiii operati in anii trecuti in Bucuresti si in Iasi. Potrivit profesorului Laszig, “sansele de reusita ale unei astfel de interventii sunt foarte mari, copiii isi pot recapata functia auditiva si devin capabili sa auda si sa invete sa vorbeasca, iar mai tarziu, cand vor deveni adulti, sa lucreze, cu alte cuvinte se vor integra in societate”.

Prof. Roland Laszig, care a realizat pana acum cateva mii de interventii chirurgicale de specialitate, revine in Romania in scopul de a impartasi medicilor romani din vasta sa experienta in domeniu. Cu aceasta ocazie, profesorul realizeaza trei interventii chirurgicale impreuna cu specialistii romani.

Alis Dumitru, in varsta de 3 ani, este unul dintre cei trei copii a caror operatie a fost asistata de Dr. Roland Laszig. “Operatia a decurs fara complicatii, iar Alis se simte bine, suntem foarte multumiti de modul in care progreseaza. Se afla in continuare sub supraveghere de specialitate, evolutia ei fiind urmarita atat de medicul care a operat-o la spitalul IFACF - ORL “D. Hociota” Bucuresti (Spitalul Panduri), cat si de catre un specialist logoped”, a declarat Radu Dumitru, tatal fetitei care a beneficiat de operatia de implantare cohleara. Alis a fost operata in luna iulie 2008, interventia fiind decontata integral prin fonduri ale Ministerului Sanatatii, alocate pentru copii cu hiperacuzie.

Dispozitivul de implantare se adreseaza persoanelor cu hipoacuzie profunda, dobandita congenital sau in urma unei infectii ori a unui traumatism sever in prima copilarie si este folosit cu succes in practica medicala inca din anul 1982. In Romania primul implant cohlear a fost realizat in anul 2000.

In Romania sunt sute de copii pe listele de asteptare pentru un implant cohlear. Chiar daca implantul cohlear ar economisi sute de mii de lei din bugetul statului datorita reintegrarii copiilor hipoacuzi in societate, in continuare majoritatea celor care au nevoie de un asemenea implant nu sunt inclusi in programul national derulat de Ministerul Sanatatii si vor fi nevoiti sa primeasca ajutor din fondurile sociale pentru o viata intreaga, neavand acces la o viata independenta.

La conferinta de presa vor participa si reprezentati ai companiei australiene Cochlear (www.cochlear.com), lider mondial in tehnologie avansata auditiva, care investeste in mod constant in servicii si inovare. In prezent, mai mult de 136.000 de oameni din peste 90 de tari beneficiaza de produsele Cochlear, prin care cei nascuti cu hipoacuzie profunda au reusit sa isi recapete functia auditiva. Compania este prezenta in 50 de piete din intreaga lume si opereaza direct in Benelux, Finlanda, Franta, Germania, Italia, Suedia, Elvetia, Turcia si Regatul Unit.

Eveniment organizat cu spijinul Fundatiei Carturesti.

Despre MODERN MEDIA GROUP S.R.L.

Modern Media Group - editura de reviste de specialitate, consultanta, studii de piataPersoana de contact: Simona Popescu
021.317.12.87 / 0732.940.426
simona.popescu@mmg.ro
office@mmg.ro