Grupurile Hyparlo si Carrefour isi intaresc parteneriatul – Hyparlo preia cu 100 % controlul filialei sale din Romania

BUCURESTI - 20 ianuarie 2005

Comunicat tip General in Afaceri

Grupul Hyparlo reprezinta inainte de toate o familie de intreprinzatori in serviciul unui leader, fiind principalul francizat al grupului Carrefour.
Grup regional, Hyparlo exploateaza azi 16 hypermarketuri sub sigla Carrefour, cu o suprafata cuprinsa intre 6.000 si 10.000 de m2: 12 in Franta si 4 in Romania. Grupul are in prezent peste 6.000 de salariati.

Grupurile Hyparlo si Carrefour isi intaresc parteneriatul – Hyparlo preia cu 100 % controlul filialei sale din Romania

Hyparlo preia cu 100% controlul filialei sale romanesti, detinuta pana acum in proportie de 50%-50% de catre Carrefour si Hyparlo.
In acelasi timp, Carrefour preia o participare de 50% in societatea « Holding HOFIDIS » a grupului, alaturi de familia Arlaud. Grupul Hyparlo este alcatuit astfel : 57,8% « Holdingul HOFIDIS », 20% Grupul Carrefour, 20,2% Public si 2% Salariatii.
Conducerea si controlul Grupului Hyparlo raman in sarcina familiei Arlaud cu Gilles Pardi ca Presedinte al Directoratului si Jean Michel Arlaud - Director General, Robert Arlaud, fondatorul grupului, conservand presedintia Consiliului de Supraveghere a societatii holding.
Aceste operatiuni vor fi finalizate inainte de 31 martie 2005.

Hyparlo isi asuma astfel totalitatea dezvoltarii a tot ceea ce inseamna Carrefour in Romania, isi consolideaza expansiunea in aceasta tara si-si optimizeaza potentialul de a crea un plus de valoare pe termen mediu, in beneficiul actionarilor Hyparlo.

Despre Momentum EMC

Dupa lansarea reusita a patru hypermarketuri Carrefour in Romania, din care trei la Bucuresti si unul in Brasov, primul hypermarket din provincie, Grupul Hyparlo a programat crearea a multe alte magazine. Incurajat de succes si operand sub egida unui nume care este leader (sub numele de Carrefour), grupul are ca obiectiv pe termen scurt de a creste de la 4 la 8 numarul hypermarketurilor, si asta pana la sfarsitul anului 2006.
Activitatea in Romania va depasi 20% din activitatea grupului in 2005 si ar putea ajunge la 40% in urmatorii doi ani.

Cifra de afaceri a Grupului Hyparlo pentru 2004 va fi publicata pe 27 ianuarie 2005.

Persoana de contact :

Andreea Mihai
Marketing Manager Carrefour

Lavinia Chican
PR Manager Momentum
amihai@carrefour.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/momentum-emc/grupurile-hyparlo-si-carrefour-isi-intaresc-parteneriatul-hyparlo-preia-cu-100-controlul-filialei-sale-din-romania